GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år gott folk

Nu ska jag fira nyårsafton med K och hans familj

Hörs nästa år
pok

Tisdag - Årets löfte

Gokväll allihopa!
Det är dagen före den store dagen, nyårsafton. Imorgon är sista dagen på tvåtusenåtta och mycket har hänt detta år. Jag har pluggat och utbildat mig till undersköterska, ett yrke jag stortrivs i. Jag har fått en fast anställnig på en arbetsplats som jag stormtrivs på. Köpt en liten lägenhet, varit i Paris. En hel del saker har hänt under året och om bara någon dag börjar ett nytt år med nya händelser, år tvåtusennio!

Det är nu man ska börja fundera ut sina nyårslöften, men i år tänkte jag nog inte ha några. Det håller i några dagar och sen har man brytit dem. Mitt nyårslöfte i år kommer vara att inte ha några nyårslöften  alls helt enkelt.  Men saker kommer att förändras. Från och med nyårsdagen kommer jag börja på en ny omgång av nyttigheter och för att kunna hålla det bättre denna gång kommer jag att uppdatera allt på bloggen. Om jag har fuskat, hur mycket jag har gått ner, allt som har med viktminskiningen att göra. Bara för att har jag fuskat måste jag skriva det här och då ser alla det. Det är ett nytt sätt jag tänkte börja med. Hur mycket jag har promenrat. Det börjar på nyårsdagen!

Hoppas att ni har haft ett bra år och får en ännu bättre tvåtusennio

3 årsdag

Mitt körkort fyller 3 år idag!

Söndag . God fortsättning

God fortsättning allihopa!
Hoppas att ni har haft en bra jul. Min har varit underbar! Vi kom till landet i tisdag, jag syrran och M. Då var mamma och pappa redan där och hade börjat fixa med skinkan och allt som ska göras innan den stora dagen. Paketen låg under trappan. Vi alla hade varit riktigt snälla iår med tanke på hur många klappar det låg där. Under kvällen tog vi alla en tripp till bastun innan det var tid för det vi alla hade läängtat efter, prova skinkan. Jag tror nästan att all skinka gick åt dagen före julafton, som vanligt i vår familj.

När julafton kom åt vi gott, öppnade paket och hade det riktigt mysigt. På landet hade vi även vitt på marken så julkänslan kom till slut. Vår jul blev annorlunda i år. Sen vi var små har vi alltid varit hos min moster och kusiner. Men i år skilde vi oss åt och firade på varsit håll. Julen blev annorlunda men igentligen till det bättre om jag ska vara ärlig. Nu är man bara med familjen.
Fick iallafall många fina julklappar av min kära familj, koppar, glas, handdukar, väska,smink ja mycket flytta hemmifrån saker och det är behövligt. Efter att paketen var öppnade och alla var nöjda och glada gick vi åter in i bastun igen efte rdet blev det mys i soffan och så var julafton över.
Under juldagen åkte syrran och M upp till Norrland och vi blev kvar på landet och mest låg på soffan hela dagen och när annandagen kom bar det in till stan och kolla rean. Vi eller klanske jag hittade lite fynd.

Idag söndag kom jag hem iallafall. har varit hos min kära syster och lämnat av deras julklappar sen fick jag en härligt god middag och nybakat bröd att ta med mig hem. Mamma och pappa är kvar på landet så nu är jag ensam en vecka. Men imorgon börjar jag jobba igen så jag blir inte ensam så mycket.

Nu är det snart dags att sova

Tack för en underbar jul familjen! love you all!





GOD JUL ALLIHOPA!

Gokväll
Nu har jag ätit lite, packat och slagit in det sista paketet. Imorgon direkt efter jobbet åker jag och hämtar min kära syster och hennes sambo för att sedan lämna stan och åka ut på landet för att fira jul med hela familjen.

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul

God jul Sandra, god jul Carro, god jul Kusiner, mostrar och alla andra i släkten. God jul vänner och  allihopa där ute. Hoppas att ni kommer ha en härlig jul.

Och en riktigt god jul till min allra älskade K, du är bäst och jag älskar dig massor. Vi ses till helgen.

Puss

Måndag - Snart julledigt

Godmorgon
Snart är det dags att börja göra sig iordning för att fara till jobbet, även om man inte har lust. Det känns som kroppen har gått i julledigt lite för tidigt. För allra helst vill jag ligga kvar i sängen, gosa ner sig och se en film och äta julgott. Men det är bara två dagar kvar sen får jag min julledighet i FEM dagar, härligt!

Ha en härlig dag!

Söndag - Fjärde advent

Gokväll
Fjärde och sista advent idag, alla ljusen tända, nu väntar vi in julafton som bara är några få dagar bort. Julstämningen har inte kommit till rätta än men det är inte dags än och jag tror det blir bättre när vi kommer upp till landet på torsdag, där är det lite mer julsaker än vad vi har hemma i stan. Mamma och jag har bakat lite julgodis idag, tyvärr brände jag kolan så det blir ingen alls, men det blir så mycket annat gott att det gör inte så mycket.

Helgen har annars varit bra, tyvärr går dem på tog för fort. Det känns som dem flyger förbi och så är det det måndag igen. K och jag har shoppat lite, fixat dem sista julklapparna och ätit gott. Ser honom inte mer innan jul, och saknar honom redan. Vi får iallafall fira nyår tillsammans och det är mysigt.

Idag var mamma, pappa och jag i min lägenhet och kollade in den, tog lite mått och kollade vad som behövdes göra. Det kommer vara mycket jobb i den innan den blir riktigt fin. Mycket målande kommer det bli, spacklande, kaklande. Men i slutändan tror jag att den kommer bli jättefin.

Dags att sova snart, två dagar kvar på jobbet innan man får lite julledigt, ska bli underbart.
Nattinatti

Torsdag - Lägenheten

Gokväll
Efter att ha fått sovmorgon varje dag nu under en period var det tungt att komma upp ur sängen imorse. Jag kom upp iallafall och iväg till jobbet. Där hade vi en ganska lugn och skön dag även om det är slutet på veckan. Så lugnt som vi har haft det i veckan har vi inte haft på länge under veckodagarna. När jag kom hem skulle mamma börja med att laga mat och tog fram en riktigt gammal kyckling som verkligen inte såg bra eller luktade särskilt bra heller. Vi beslutade oss för att skita i att laga middag och köpa hem från grillen istället, mumsigt. Det är bäst att passa på nu, efter nyår börjar en ny etapp om att gå ner några kilon men fram tills dess tänker jag äta precis vad jag vill.

På söndag ska jag få låna nycklarna till lägenheten. Som jag inte har skrivit här i bloggen tidigare har jag köpt en lägenhet och på söndag ska vi vi få låna lägenheten och kolla på den igen samt ta lite mått på den och en extra koll på vad som behövs gära. Min tanke (beroende på hur långt pengarna räcker) är att lägga nytt golv, tapetsera, måla om i vardagsrummet samt i kök och hall och kakla om i köket. Det finns en del att göra i den. Men jag har tur som har en händig pappa och mamma som kan måla. I slutändan tror jag den kommer bli hur fin som helst.

Ha en bra kväll.

Onsdag - Bara regn...

Godmorgon
Jag vaknade faktiskt för kanske bara femton minter sen. Har sovit bort halva morgonen och om bara en timme måste jag åka iväg till jobbet, det blir en liten stressad morgon. Jag skyller på att jag sov så länge för att jag såg titanic igår och den är juh väldans lång, så man kom sent i sång igår.

Jäklans skitväder alltså, jag tror jag blir tokig snart, vart är snön? Det som faller är bara regn, regn och regn och så  är det ständigt mörkt. Daggsljuset hinner vi knappt se innan det blir svart ute igen, skittråkigt. Jag längtar efter snö, jag vill ha en vit jul iår, kan vi inte få det?

Ha en bra dag i regnet iallafall

Min tisdag

Idag har det varit min lediga dag och gissa vad jag har sysselsatt mig med idag? - Absolut ingenting. Jag tog en lång och skön sovmorgon, åt frukost som betod av nybakade lussebullar och efter det tog jag ett härligt långt bad. Efter det gjorde ett kopp varm choklad och satte mig och tittade på gossip girl. Det är min tisdag dag.
Mina tankar gick från början till att jag ville åka någonstans, men när jag såg att kontot nästan är tomt och insåg att det är bara åtta dagar före jul fick jag en bild i huvudet hur stan/köpcentrum ser ut - MASSOR med stressade människor som är ute i sista minuten med att handla julklappar. Och med den bilden i tanken beslöt jag mig för att inte åka in.

Mitt pepparkakshus


Årets pepparkakshus



Söndag - Tredje advent

Gokväll
Tänkte skriva av mig lite innan det är dags att sova. Det är nog första gången jag skriver det här men gud va skönt att helgen är över. Har jobbat långhelgen och det menast fredag,lördag och söndag. Kom tillbaka i fredags till jobbet från min sjukskrivning. Det var skönt att vara igång igen. Vi har haft en väldigt lugn helg för att vara helg så tack för det. I lördags firade vi lucia. När vi kom i lördags mors hade natten dukat upp bord med kaffe och lussebullar och så såg vi luciatåg på tvn. Sen hade vi alla som jobbade bakat så på eftermiddagen så det blev massor med godsaker man åt så det vara nästan så att man rullade hem och där fortsatte allt det goda. Fick en god middag hemma hos K som hans syster hade lagat, riktigt duktig i köket. Det blev en lung kväll, K och satt och tittade på skräckfilm och sen gick vi och la oss. Idag söndag har jag jobbat igen. Nu är jag helt slut och knät värker och ömmar. Så det blir till att sova och vila upp sig innan dt är dags att återvända till jobbet imorgon.

Nattinatti
Och hoppas ni hade en mysig tredje advent. 10 dagar kvar till jul

Fredag - Trevlig Lucia

Godmorgon
Idag är det dags för jobb, fick en sovmorgon idag också eftersom jag jobbar kväll idag. När jag vaknade imorse stod min snälla mamma och bakade min kaka jag ska ta med mig imorgon på jobbet då vi ska fira lucia med att fika.

Har inte så mycket att säga idag mer än att ni får ha en trevlig helg och lucia
Hörs på söndag

Vackra blommor





Måste visa dem underbart fina blommorna jag fick av min älakde förra veckan efter att jag opereades.
Nu en vecka senare har dem tyvärr gjort sitt, men jag vill verkligen inte kasta dem.
Blev så glad för dem.

K jag älskar dig så mycket!

Torsdag - Sista Sjukskrivningsdagen

Sista dagen på sjukskrivningen idag då, ska bli skönt att komma igång igen och börja jobba. När man har varit borta ett tag börjar man längta tillbaka och det är juh positivt. Det måste bara betyda en sak och det är att jag verkligen gillar mitt jobb. Ska sätta mig ner snart efter att jag är klar med hårfärgningen och börja plugga lite på HLR (hjärt och lung räddning)  På måndag ska jag på utbildning av HLR och det kan det vara bra om man har pluggat på lite innan dess.
Idag var jag och mamma ner i vårt lilla centrum igen och köpte absolut dem sista julklapparna, och så köpte jag en tröja till mig själv, kanske en tidig julklapp till en själv?

Nu ska jag in och ta ett varmt och skönt bad innan det är dags för kvällens TVprogram.

Onsdag - Handbollsmatch

Gokväll
Har nyss lämnat soffan efter enspänd men spännande handbollsmatch på TV. Ja Sverige vann, men det var på håret. Tyvärr kommer dem inte bättre en 5-6 tror jag. Men det är roligt att titta ändå när man ändå har handboll i blodet. Det är nästan så man blir sugen på att börja spela, kanske ska göra som min syster. Hon blev så insperead efter Sveriges första handbollsmatch att hon googlade fram ett lag nära henne och ja nu ska hon helt enkelt börja,.

Idag har jag spenderat min dag med K, vi åt lunch tillsammans och sen åkte vi och köpte de sista julklapparna så nu är jag helt klart och det är underbart skönt. Äntligen är det ur världen och istället kan man tänka på andra saker än dessa julklappar. Imorgon blir jag hemma också från jobbet och då hade jag tänkt att färga hår, bygga pepparkakshus och bara ta det lugnt innan det är dags att börja jobba igen på fredag och hela helgen.

Nu ska jag se tv och dricka mitt lussete

Ha en mysig kväll!

Tisdags - Dagens aktivitet

Imorse när jag vaknade kände jag att idag ville ut och göra något. Har så gott som bara suttit hemma sen i onsdags, tittat på film och serier. Men inte idag kände jag. Idag tog jag mig till täby centrum i hopp om att hitta dem sista julklapparna som saknas. Hittade inte alla klappar jag var ute efter så än är jag inte färdig. Shoppingrundan tog sin tid eftersom jag inte går särskilt snabbt och nu, några timmar senare har värken börjat komma. Nu börjar det göra ont och inte gör tabletterna det lättare heller. Började äta Voltaren igår och även om det hjälper mot smärtan så känner jag mig konstig av dem. Tung i huvudet, orkelös och bara allmänt nere helt enkelt. Som jag känner mig nu vill jag bara dra täcket över huvudet och ligga där, i tystnad och ensamheten.

På torsdag är det tänkt att man ska tillbaka till jobbet, hoppas man känner sig piggare tills dess.

p.s Grattis till mig själv på Anna dagen

Måndag - Fortsatt sjukskriven..igen

Blev inge jobb idag, är fortsatt sjukskriven fram till torsdag som det ser ut nu. Knät gör fortfarande ont och det är en pina att sova om nätterna. Men eftersom jag inte kan göra så mycket om dagarna mer än att traska runt här i närheten har jag gott om tid till att vila upp mig. Det blir mycket film och tv tittande, kolla runtokring på datorn också. Ikväll ska jag och mamma ner till vårt lilla centrum och köpa klart en julklapp till syrran. Vi får se hur det går, tur att vårt centrum inte är särskilt stort.

N ska jag se klart min film
Ha en bra dag

Söndag - Andra advent

Andra advent, redan! Nu är det juh kanske två och en halv vecka kvar och då står vi där. Släkt, familj och vänner, samlade för att fira den mysigaste högtiden vi har, JULAFTON! Jag längtar, nästan lika mycket som man gjorde när man var liten. Förut kanske man längtade mest efter alla klappar nu är det hela julen man tycker om. Stämningen, myset, maten, klapparna, ja helt enkelt hela paketet. Jag älskar julen!

Helgen blev lugn, K har varit här och tagit hand om mig eftersom jag inte har kunnat gå så mycket efter operationen. Idag känns det hyffsat. Det gör ont men jag haltar inte lika mycket. Gör lite ondare nu efter att ha krypit omkring på golvet och kollat vad jag har samlat på mig under åren som är bra "flytta-hemmifrån-saker" Nu har jag lite mer koll på vad jag har och vad som jag behöver, mycket!



K hjälpte mig också i helgen med att göra om designen på bloggen, blev helnöjd och trivs med den - Tack älskling för hjälpen, älskar dig!

Fredag - Framsteg

Idag har jag tagit mig upp ur soffan och varit ute. Nu är det dags att börja röra på sig lite mer. Tog en promenad runt vårt hus, det tog nästan 20 min att ta sig runt. Det går inte fort inte, men jag rör mig iallafall. Ont gör det fortforande och lär väl göra det ett par dagar till. Knät är dubbelt så tjockt än det andra så svullet är det. Men jag klagar inte. Jag hoppas bara att det kommer bli bra i slutändan.
Idag kommer K hit och ska vara här i helgen och ta hand om mig. Kommer inte så långt själv, inte ens till affären. Tycker lite synd om honom men det var han som ville komma hit och hjälpa mig så han kanske inte tycker det kommer bli så farligt.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, det börjar kännas efter promenaden.
Hoppas ni får en trevlig helg
kram


Världens goaste hund
Foto ; http://teamlucas.bloggagratis.se/

Torsdag - Dagen efter

Idag fortsatte lugnet på soffan. Har väl så gott som spenderat dagen liggandes där. Sov dåligt inatt. Gjorde ont och när man ville vända på sig så gjorde det mer ont. Till slut fick jag ont i ryggen av att man inte betyyde ställningen. Fick sova en stund på dagen innan mamma kom hem med en god räkmacka och glass som vi satt och åt på och kollade på film. En riktig mysdag blev det.

Ha en bra kväll

Onsdag - Operation

Gokväll
Idag var det då operationsdags av mitt knä. Idag fick jag prova på att vara på andra sidan av det jag jobbar med, att få vara patient. Även om det var jättetrevlig och pra personal är man verkligen utsatt som patient och det var rätt nyttigt att få uppleva och förstå hur mina patienter har det.
Dagen började iallafall med att jag var uppe strax efter kl sex imorse för att duscha mig med en bakteriedödande tvål, sen åkte jag med pappa in till sophiahemmet där operationen skulle äga rum. Jag fick börja med att sätta på mig en sjukhusrock och sexiga knästrumpor till och sen fick jag ligga på en brits och få en infartskanyl och sprutorna med lokalbedövning. Därefter var det bara att vänta till bedövningen tagit och sen var det bara att lägga sig på operationsbordet. Jag fick följa hela operationen på en skärm och brevid mig hade jag en sköterska som berättade vad dem gjorde och förklarade vad allt var. Min syrra kallade mig freak men jag tycker det var rätt häftigt att få se hela operationen på skärmen.
Tur nog hade jag inga allvarliga fel utan jag hade en tjock slemväg som låg och skavde på skelettet och gjorde att det knakade så mycket som det har gjort. Operationen tog ca 40 min och efter fick jag fika lite snabbt och sedan blev jag hämtat av pappa som körde hem mig. Sen jag kom hem har jag bara legat hela dagen. K kom och tittade till mig och gav mig blommor, hur gulligt var inte det. Blev jätteglad för det.

Nu börjar bedövningen släppa och det börjar göra riktigt ont. Så ska försöka sova lite så man inte känner av smärtan på samma sätt

Nattinatti
RSS 2.0