Måndag - Sommartid

Godmorgon
Är det inte härligt att vakna upp av att solen tittar in genom springorna på persiennen? Nu känns det som våren inte är långt borta, det har blivit sommartid och det ska bli många plusgrader i denna vecka. Låt det bara hålla i sig nu så vi får lite värme och sol.

Nu ska jag iväg till jobbet
Ha en bra dag i solen!

Söndag - Min helg

Då börjar helgen närma sig sitt slut och en ny vecka snart börja..Har haft en mysig helg med mamma. I fredags unnade vi oss en räksmörgås och laddat upp med godis och gott till lets dance finalen. I lördags spenderade vi halva dagen i lägenhten med att diska allt mitt porslin och hitta rätt plats åt det i skåpet. Dammsugning och golvtorkning i vardagsrummet och la mattan på plats..Nu ser det snart ut som ett hem, det kommer iallafall bli jättefint. Efter en heldag med städning kände vi oss inte direkt för att åka hem och laga mat så vi köpte med oss kebabtallrik hem och åt framför tv till robinsson. Några filmer har vi också hunnit se. Idag söndag var vi nere och veckohandlade efter det hämtade jag min syster och åkte till Sollentuna för hon skulle köpa en cykeln. Tyvärr fick inte cykeln palst i bilen som vi trodde och hade räknat med så stackarn fick ta pendeln hem med cykeln och sen gick hon till bromma från stan. Men hon fick iallafall sin efterlängtade cykel så hon är glad ändå. När jag kom hem åt jag och mamma en god middag och nu är jag precis klar med slingorna jag har lagt i en hennes hår. Snart ska jag slänga mig  i soffan och se ännu ett efterlängtat avsnitt av min favoritserie Gossip Girl och njuta av helgens sista lediga timmar.

Hoppas att ni har haft en bra och mysig helg!
Pok

Torsdag - Vattenskador

Ja det vart illa med golvet..försäkringsbolag är inkopplade och idag kom styrelseordförande till lägenheten och diskuterade hur vi skulle gå vidare med det här. Golvet fick vi riva upp och det var nog bra att vi tog bort det för under golvet var det verkligen blött och under den här "plastmattan" som satt under golvet har det krypit under fukt och det är svampigt under..Det ska nu stå och torka och på tisdag kommer en "fuktnisse" och mäter om det finns skador och därefter fattas besluten om vad som kommer hända härnäst.

Det var skittråkigt att plocka ut golvet, det var så fint och nu är det gamla äckliga golvet tillbaka och synligt igen det känns skit. Jaja kommer juh få ett nytt golv snart..förhoppningsvis

Onsdag - Stopp i avloppet=vatten i hela nya köket

Idag är det verkligen inte min dag...Har haft krampontimagen halva dagen och jobbat fast jag skulle vara ledig idag, nu fick jag juh vara ledig imorgon istället..Positiva med dagen är att vi fick våfflor på jobbet som vår kära chef stod och gjorde kanske 50 st åt all personal, ute på balkongen (vi kan inte steka inne då går brandlarmet) det var gott iallafall.

När vi kommer till lägenheten på kvällen blir jag nästan gråtfärdig, hela nylagda golvet är vått. Vatten ligger över hela köket och den nya bänkskivan, I min helt nya diskho ligger det någon annans matrester i. Det hela började iallafall förra veckan. Vi höll på att fixa i köket och kopplade bort vattnet och alla rör, eftersom diskhon skulle bytas. När vi kommer dit dagen efter så är det lite vatten på golvet. Det är stopp i avloppet hos mig och när dem över mig släpper ut sitt diskvatten eller spolar bubblar det upp hos mig och när inte rören var på bubblade de upp och ut på golvet. Det blev ingen skada då. Vi ringde då fastighetsskötaren och sa att vi hade problem och han skulle ringa en slangbil som skulle komma nästa vecka..En vecka senare..i söndags så hör mamma och pappa hur det bubblar i avlogget (rören är nu monterade så om det skulle komma vatten hamnar det i diskhon) men inge vatten kommer upp..inget mer händer förens idag..När jag kliver in i köket ser jag vatten på golvet..överallt...Bara att ringa fastighetsskötaren och säga att nu är det akut, han säger att han skickar dit någon förhoppningsvis imorgon, pappa blir galen och ringer upp och säger att det går inte att vänta tills imorgon..Efter en del tjafs ringer han en slangbil som kommer efter en timme och under den timmen släpper någon ut sitt diskvatten..rören dem bubblar och sen forsar det ut vatten hos mig pappa försöker hålla för hålen men hela diskhon fylls ändå med vatten..


Iallafall, slangkillen kommer och konstaterar at tdet är stopp i avloppet och fixar..och ja mitt nylagda golv..ja det logger rätt illa till. Tiden avgör om vi måste riva upp det och lägga nytt..och vem som egentligen ska stå för det?! Inte jag kan jag säga..och framförallt tycker jag synd om pappa som slitit med golvet och det får ligga en dag och kanske är det förstört nu..


Ja en riktigt skitdag!

Bäst att sova och hoppas på en bättre dag imorgon!


Nattinatti

Måndag - Köket

Köket har börjat komma på sin rätta plats:









Torsdag - Mera shopping

Vilket konstigt väder det har varit idag. Ena stunden är det fint med sol och blå himmel och andra stunden kommer snö. Så har det hållt på nästan hela dagen..Knasigt!

Idag har jag varit ledig så mamma och jag drog iväg och shoppade lite småsaker till lägenheten (såklart) dem senaste månaderna har det bara handlat om den. Men den blir jättefint och troligtvis blir den klar nästa vecka. Tur att man har så otroligt snälla föräldrar och duktiga som ställer upp och hjälper mig att få den iordning och så som jag vill ha den.  Nu under kvällen har jag och pappa varit där. Golvet i köket håller på att läggas och så får det en köpare på den gamla diskbänken där idag och ville ha den, trevligt blir av med lite gammalt och samtidigt tjäna några kronor på det och det är aldrig fel.

Nu blir det att slänga sig i soffan och glo på tv innan det är dags att sova!

Nattinatti

Onsdag - Vilken dag...

Vilken dag...gud va härligt de var att äntligen få se sol, och den värmde på ganska så bra också...Det känns som det är vår i luften låt oss hoppas på det, snälla! Blev iallafall sugen på att klä mig lite vårlikt idag så fram med de vita tygskorna, på med kjol och kappan, så skönt var det.. Hoppas bara att de kommer att hålla i sig nu.

Sen när jag var på topphumör skulle jag åka till jobbet, kommer ner i garaget och ser att det är ett nytt lås på boxen (min bil står i en box med gallergrinadar) Jag kommer alltså inte åt bilen, den är inlåst. Ringer mamma i panik att jag inte får fram bilen och andra bilen har pappa. Jag har ingen bussremsa och kontot är tomt. Det slutade lyckligt med att mammas vän lånade ut sin bussremsa så det var bara att åka buss till jobbet och komma försent.. Mamma ringer surt till dem som har hand om detta och det hade blivit något fel, men hur tusan kan man byta lås på en box om det står en bil där, ringer man inte och kollar om det verkligen är rätt? Jaja under eftermiddagen fick jag nyckeln till de nya låset så nu kommer jag iallafall åt bilen och som plåster på såret fick jag två biobiljetter.
Blev iallafall hämtad från jobbet så jag slapp ju försöka ta mig hem med buss iallafall, skönt var väl de..

Nattinatti

Underbara Lucas



Världens BÄSTA hund

Måndag - Renoveringen fortsätter

Renoveringen fortsätter i lägenheten, nu är det bara köket som återstår och sen är det dags.....
Här bjuder jag på några före/efter bilder

De gamla köket:



Renoveringen:




Pappa arbetar




Nu är luckorna vita

Fortsättning följer.....

fredagen den 13:e

Fredagen den 13:e, för andra gången, i rad. Och jag klarade kompetensutbildningen idag..weeeii. Jag hade laddat upp att det skulle vara svårt och att man skulle bli förhörd på sina kunskaper, för det är den bilden jag hade fått. Istället satt vi i alla som var där och diskuterade de olika sakerna och sen fick vi visa vad vi kunde också. Vi var klara runt 10 och då fick vi resten av dagen ledigt, härligt. Perfekt att det var en fredag också så blir helgen lite längre.

Trevlig helg!

Torsdag - Fullt upp

Efter jobbet idag var det hem äta middag och sen skulle pappa och jag iväg.
Vi började med att stanna till vid en bilförsäljare och kollade runt lite på bilar, snart är det tyvärr dags att byta ut min lilla cabbil så vi kollade runt lite för att se vad bilarna jag ville ha låg i för prisklasser. problemet för mig är igentligen inte priset på bilen utan att försäkra den, det är juh svindyrt..Men min lilla skruttbil får hålla över sommaren så jag hinner spara ihop lite pengar så man slipper ta fler banklån.

Nästa stopp var en snabbis på IKEA, där vi skulle köpa ett soffbord och dvdhyllor och medan vi var där tog vi oss en IKEAkorv innan vi drog vidare till bauhouse där jag skulle köpa min bänkskiva och lite tillbehör för att sätta upp kaklet jag och K var och köpte förra helgen.
Slutstationen var i lägenheten där vi lastade av allt och pappa limmade lite hyllor och nu är vi äntligen hemma. Ska snart sätta mig och plugga lite inför imorgon då jag och en L, en jobbarkompis ska på kompetensutbildning imorgon och visa vad vi går för. Vi ska visa att vi klarar av att göra olika moment som att sätta en kateter, ta kapillära blodprov samt venösa..och jag är nervös.Jag vet igentligen att jag kan men det jag är nervös för att vi kanske ska få sätta kateter på en man..hallå!, jag jobbar på en kvinnoavdelning och har aldrig sett eller satt själv kateter på en man..det gör min nervös..snälla ge mig en kvinna!

Plugga, plugga sen sova!
Nattinatti

Bakning pågår

Bakning har pågått nästan hela dagen för mig och mamma. Vi har bakat allt möjligt gott!









Nu har vi något gott att unna oss efter vi har varit och jobbat i lägenheten...

Tisdag - Vinterfara

Fick en liten chock imorse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret, ett djupt vitt täcka låg över marken. Igår var det juh barmark och idag är bor vi ett vinterland. Den där våren vi alla väntar på får vi nog vänta lite längre på för en så långe tänker vädret inte ge oss mer än snö. Lucas är iallafall glad för det.
Om det fortsätter med sånt här väder lär jag behöva ta bussen till jobbet, jag tänker inte köra min bil, det är helt livsfarligt och man måste nästan ha dödslängtan för att vilja åka med i den. Vinterdäcken är så dåliga så man har absolut ingen kontroll alls på bilen, man bara gliiider och det händer ingenting,




Grattis syrran

GRATTIS SYRRAN PÅ FÖDELSEDAGEN!

Onsdag - Träningsstart

Nu har det ännu en gång varit dålig uppdatering här. Men det som händer mest just nu är jobbet och där händer det inte så mycket spännande just nu mer än..att jag vat ansvar för köket idag och möblerade om lite, som jag säkert kommer få konsekvenser för "det ska vara som det alltid har varit"..iallafall kommer jag få höra något....
Har också börjat träna, pappa hittade ett wii spel där man får en personlig tränare så har man olika gympapass med henne och så ställer man in hur lång tid man vill träna. Har hållt på i två dagar nu och har träningsvärk i lären och vaderna så det lär juh göra något, om inte så är jag iallafall alldeles svettig och trött när jag är klar.  Nu hoppas jag att träningen kommer att komma igång så man kan bli lite vårfin på ett kroppsligt sätt. Nästa vecka funderar jag på att börja med en juicedieten som hjälper kroppen att rensa ut giftr och slaggprodukter, den håller på en vecka, det borde man väl för tusan klara av!

vi får se!

Söndag - Härlig helg på landet

Söndagkväll redan, helgen har sprungit iväg... som vanligt!
Har haft en jätteskön helg på landet, vi åkte dit i fredags. På vägen köpte vi lite färg och annat skojigt för att pappa skulle sprutmåla mina köksluckor. Dem blev hur bra och fina som helst. Medan han gjorde det var mamma, Lucas och jag ute i snön. På landet var det verkligen riktigt snö, snö som knakar under skorna när man går, det var riktigt mysigt. Lucas och jag busade i snön och sen byggde vi en snölyckta. När vi vart kalla efter ett tag gick vi in och kröp upp i soffan och tittade på film, Patric 1,5 den filmen var ju riktigt rolig.

Idag söndag har jag inte gjort så mycket, vi åkte rätt tidigt ifrån landet för tanken var att vi skulle till lägenheten och måla, men det blev lite ändrade planer. En tjej skulle komma och köpa min fina gungstol. Efter att hon hade varit här och hämtat den så åkte pappa och jag till lägenheten och lämnade av lite grejer bara.

Imorgon börjar en ny jobbvecka!


Kastar snö på Lucas



Bilderna har jag lånat av http://teamlucas.blogg.se/

RSS 2.0