Torsdag - Jag kan fly..

Då var jobbveckan slut och framför migligger nu en långhelg, härligt! Första veckan tillbaka efter brännskadan har varit bra. Dock väldigt känslosam vecka, (som jag skrev igår) Det är tungt faktiskt, det kanske låter jättefånigt att man blir så känslosam av en människa som man inte känner. Men när man jobbar inom vården kommer man väldigt nära patienterna men också anhöriga. Man ser juh deras sorg, försöker finnas som stöd för dem och hjälpa till så mycket man kan. Jag själv är rätt så känslosam person av mig, och det här har faktiskt tagit rätt hård. Det ska bli skönt att få lite ledig nu och komma bort, för jag kan fly från det. Medan dem måste nu bearbeta, hantera och övervinna sjukdomen. Dem har nu en lång väg att gå.

Nu ska vi snart åka bort från stan och ut på landet.
Happy halloween

K- älskar dig

Onsdag- Livet är inte rättvist

Igår när jag skrev mitt inlägg om orättvisa, fick jag inte publicera det, sidan kunde inte visas och inlägget var borta. Tänkte förska skriva om inlägget.

Dagen igår var rätt känslosam för många av personalen. Livet är jävligt orättvist. Det finns människor som har fått leva hela livet, har fått uppleva mycket, och som sedan är nöjda med livet och vill få ett slut. Sedan finns det unga människor som har hela livet framför sig  men som inte hinner få uppleva det som vills uppleva. Att en sjukdom kan släcka så många ungas och självklart äldre liv på bara ett ögonblick. Flickan som jag har tagit hand om kommer jag minnas, som en stark och modig person. Jag ska komma ihåg hennes kämpeglöd att inte ge upp även om diagnosen ser dålig ut. När livet känns som jobbigast för en pyttesak för mig ska jag minnas henne och komma ihåg hennes styrka. Med styrka kommer man långt, jag tror hon kommer kämpa länge och jag hoppas, verkligen hoppas att den söta unga tjejen kommer att få leva ett långt, härligt och lyckligt liv.

Njut av varje dag, ta inte livet för givet. Va lycklig och lev varje dag som om den vore din sista..

Måndag - Tillbaks till jobbet

Godmorgon
Måndag, idag är det dags att åka tillbaka till jobbet igen. Under morgonen var jag nere hos distriktsköterskan, hon tyckte inte min brännskada såg bättre ut. Det är fortfarande illrött, sårigt och infektion. Hon tyckte kanske att det inte var så bra att jobba. Hon gick för att hämta min husläkare, sköterskan hade förklarat vad hon tyckte. Husläkaren tittade lite och sa bara "Ja men nu kan du inte längre gå hemma med det där, du får ta det lugnt på jobbet" Jag tror jag har världens sämsta husläkare, hon bryr sig inte alls om sina patienter. Visst jag vill gå och jobba men samtidigt ska jag jobba när det inte har blivit bättre, tänk om det blir värre nu då? Inte så mycket att göra åt, bara att åka in och jobba och vara försiktig hellt enkelt.

Dags att göra sig klar för jobbet.
Ha en bra dag

Söndag - Vintertid

Vintertiden är kommen. Dagarna blir nu mörrkare 
veckans sista dag. Helgen är över och en ny vecka börjar återigen imorgon Har haft en bra helg. I fredags mötte jag upp K och så bjöd han på middag, vi åkte hem till mig sen satt på en film och hade det mysigt. Lördags pajade hans dator, moderkortet som vi köpte i torsdags var trasigt så det var bara att åka in och byta det. Det tog halva dagen, vi åt även middag ihop igen. Idag söndag ville syrran gå på bio så det tackar man inte nej till. Mötte upp henne i Kista galleria då vi först gick i affärerna och sedan gick vi upp och kollade på "Låt den rätta komma in" nej det var ingen höjdarfilm direkt, tyvärr. Men vi hade det trevligt och mysigt ändå så det gjorde inget. Kul att göra lite saker ihop bara syrran och jag.

Imorgon får vi se om jag får börja jobba igen. Ska till min distriktsköterska kl 10 sen efter det får vi se vad som händer. Min uppfattning är att det inte har blivit bättre, det har börjat svida. Men det är samtidigt inte blivit så mycket sämre heller. Det skulle iallafall vara skönt att komma tillbaka nu till jobbet, jag längtar dit. Men samtidigt är jag lite rädd för infektionsrisken (som jag även har hemma) men det är juh större chans på jobbet. Nu gäller det bara att hålla sig riktigt ren där och vara försiktig. Men det är väl inte så konstigt är man är lite nervös?!

Det är väl lika bra att försöka sova tidigt idag så man kommer in i den normala rytmen igen.
Nattinatti

Trailer av låt den rätte komma in

Fredag - Vilken hund man har...

Godmorgon
Idag är jag uppe tidigare än vanligt, varför? Jo hunden väckte mig. När någon går hemmifrån springer han alltid och väcker den som är kvar hemma och sover. När man väl vaknar går han iväg, lägger sig i sin säng och sover och går inte upp förens vid tolvsnåret då det är dags att gå ut. Ja då sitter man där, klarvaken och kan inte längre somna om. Det är bara kliva upp. Hans uppdrag är slutfört. Det är tur för mig att mamma inte försvinner iväg så ofta på morgonen så man får sova ifred. Därimot har hon det jobbigare som blir väckt vid sju varje morgon när pappa går till jobbet. Jag går så pass tidigt på morgonen att han knappt orkar reagera så då väcker han ingen.



Men iallafall idag är det fredag, det är löning (yeeah) och det är två månader kvar till julafton. Och det verkar som det är storm ute idag. Planerna för dagen är att möta upp mamma sen efter hon har varit på sitt läkarbesök, shoppa lite med henne. Äta middag med K ute idag och sedan umgås med honom ikväll. Köpa hem lite godis och gott och kanske krypa upp i soffan med en film. Det låter som en bra fredagkväll.

Ha en bra helg
pok

Torsdag - Inget händer...

Dåligt med uppdatering idag, anledning? Ja det finns det. Just nu händer det inte särskilt mycket. Jag traskar runt hemma än och därav dålig uppdatering för inget händer. Inte ens ett läkarbesök inplanerat, det kommer på måndag. Skadan ser ut som den gör inget nytt där heller. Har fixat lite med alla papper,kvitton, räkningar från läkarbesök ska betalas och försäkringspapper ska fyllas i. Mycket papper blir det om man skadar sig, mycket att hålla reda på.

Dags att sova, imorgon är det fredag och helg - men är ingen skillnad för mig, ledig varje dag är som en långhelg för mig nu.

Nattinatti

Onsdag - Gnäll, gnäll och gnäll

Kanske var det ingen mirakelsalva jag fick ändå, kanske finns det ingen sån alls. Det såg jättefint ut imorse men nu när jag tog av mig omläggningen är det återigen rött, fjälligt, tort, sårigt och bara blää. Är så trött på det nu, det svider och det kliar...
Ja nu är det mycket gnäll igen men jag behöver gnälla av mig lite för att ta nya andetag imorgon så den dagen börjar på ett bra och positivt sätt. Imorgon kommer de se bättre ut. Imorgon skulle jag igentigen ha börjat jobba, istället fick jag några extra dagar ledigt för att få min hud att läka.

Skulle bara skriva av mig mitt gnäll, nu har jag lättat lite på gnällheten.
Dags att sova

Nattinatti

Onsdag - Mirakelsalva och bakdag

Den nya salvan jag fick igår är en mirakelsalva, från att ha varit illröd i såren till att på en använding fått hunden istället till lite rosaskär, underbart! Äntligen går det åt rätt håll. Då kanske man kan få börja jobba på måndag då. Inga fler bakslag nu tack! Dock tar juh brännsår ett bra tag för att läka ordentligen så måste vara mycket försiktig de närmaste veckorna så inte nya infektioner uppstår. Från något helt annat nu så har jag och min kära mor haft en riktigt bakdag idag (som vanligt nästan nu förtiden) Vi har bakat den otroligt goda morotskakan och cupcakes hi-hat som dem heter, chokladcupcakes med maräng på toppen. Vi har snart stått i en timme för att få marängen fin och ändå blir den inte bra. Den får helt enkelt bli som den blir, god blir den nog iallafall. Ikväll får vi främmande hit och det är anledningen till våran bakdag.


Våra hi-hat cupcakes

Tisdag - Fortsatt sjukskriven

Nytt besök hos distriktsköterskan idag. Det känns nästan som vi känner varandra nu, hon känner igen mig direkt och kan till och med mitt personnr själv nu. Ja då har man varit där många gånger. Hon kollade iallafall på brännskadan och tyckte att den hade blivit värre från sist jag var där förra veckan. Hon hämtade in min "kära" usch nej husläkare som ställde en massa dumma frågor eller som åtminstone sånna frågot som jag borde ställa till henne. Men hon sjukskrev mig längre iallafall, veckan ut och så fick jag en salva istället för att fortsätta äta pencillin. Jag som var inställd att få börja jobba på torsdag, sånt händer.

Ha en bra dag

Måndag - Operation nästa

God eftermiddag
Att gå och lägga sig tidigare var lättare sagt än gjort. Vid elva fick jag för mig och se film och den var väl slut runt ett snåret, så somna tidigt blev det inte riktigt och jag sov ganska länge idag också. För att få dagen att gå åkte jag och shoppade lite. först i täby centrum och sen åkte jag till rusta där pappa ville ha lite grejer. Sen är det faktiskt roligt att gå på rusta det finns ju så mycket att kolla och dra i där. Fick med mig lite granna hem efter shoppingturen, bland annat årets andra julklapp.

För bara en liten stund sen ringde min läkare från sophiahemmet där jag har varit för mitt knä, det kommer att bli operation. Dem såg inget på magnetröntgen jag gjorde i fredags men vi tillsammans kom fram till att genomföra operationen för att få en sista titt så ingenting är fel därinne. Kommer att få en kallelse så vi får se när dagen kommer. Känns skönt att gå till botten med smärtan men jobbigt att behöva vara bort från jobbet ännu mera. Men kroppen och hälsan först sen kommer jobbet. Man måste juh sätta sig själv i första hand och det tror jag dem flesta cheferna förstår.

Syrra&Jag

Min käraste syeter och jag







Lite Oseriösa




Söndag - Helgen är över

Gokväll
Helgen är slut, imorgon börjar en ny vecka med nya händelser, bland annat nytt läkarbesökJag är fortfarande ledig/sjukskriven fram till torsdag om det går som planerat. Det är en vecka sedan jag fick min brännskada och nu ser den ganska bra ut. Det kliar fortfarande så man blir helt tokig och "fjällar" samt är huden illröd. Men det gör inte längre ont och det är äntligen sista dagen på pencillinkuren jag har knaprat på hela veckan. Det som är tråkigt är att jag nog kommer få ett jätteärr precis över handleden och hur snygg är det? Är så glad att jag inte gjorde min tatuering där i somras, hade jag gjort det hade den varit helt förstörd nu.

Helgen har annars varit bra, jag har inte lagat på topp, min näsa den rinner, hostar och nyser, en förkylning på g? Jag hoppas den hinner försvinna innan jag är tillbaka på jobbet igen. Nu längtar jag inte lika mycket tillbaka till jobbet hellet. Nu har man kommit in i det här att vara ledig, göra vad man vill och sova hur länge man vill. Man blir snabbt bekväm i att vara ledig. Men självklart kommer det vara skönt att återgå till det normala igen och om bara några dagar är jag fast anställd på jobbet.
Helgen iallafall tillbringa jag med K. Hans kära mor hade en liten fest hos dem i lördags för att fira hennes födelsedag så vi var självklart där med resten av hans släkt och åt god middag och tårta. Efter det slöade vi framför tv innan vi somnade in ganska så tidigt.

Nu blir det lite te drickande och sen är det dags att försöka sova i tid för att få in rytmen igen innan jobbet börjar.

Nattinatti
Hoppas ni hade en trevlig helg

Fredag - Helg..

Redan fredag. vart tog veckan vägen? I måndags när det var bestämt att jag skulle bli sjukskriven tänkte jag "vad tusan ska jag göra i 1 ½ vecka?" Nu har veckan redan gått och jag har gjort...absolut ingenting. Man får nästan lite ångest av att veckorna försvinner så snabbt somdem gör och man inte tar vara på dargarna.

Idag var jag iallafall på sophiahemmet och gjorde en magnetröntgen på knät, man fick stoppa in benet i tub och så skulle man ligga helstilla i tjugo minuter där. Höll nästan på att somna då sköterskan kom in och sa att jag var klar. Efter det gick jag ner till stan och glodde lite i affärerna. Skulle börja leta julklappar, hittade åtminstone en iallafall. Men det är svårt att köpa när man inte har fått reda av någon vad dem önskar sig. Hittade istället lite småsaker till mig själv. Två par tights och ett par örhängen. Så tomhänt kom man iallafall inte hem.
Nu är det iallafall helg och den ska spenderas med K.

Ha en bra helg, vi hörs på söndag!
pok

Torsdag - Bättre och bättre

Under morgonen var jag hos distriktsköterskan för att kolla brännskadan, den ser finare ut idag, Det går iallafall åt rätt håll. Väldigt rött fortfarande, blöder lite och har ont och KLIAR så man blir tokig, men det är en del avläkningsprocessen, men det gör mig galen. Man vill slita upp omläggningen och bara klia, klia klia. Efter besöket där ringde K och ville bjuda på lunch och det tackar man inte direkt nej till. Vi åkte till vårat "favoritställe" mcdonalds och käkade lite och när jag kom hem hade syrran kommit på besök, trevligt! Vi bakade världens godaste morotskaka, mmm och den smällde vi i oss jag, syrran och mamma under dagens gång. Ångest ångest, absolut ingen GI det inte men ibland måste man ju unna sig lite och det gjorde vi idag kan man juh säga.

Dags att sova, imorgon väntas nytt läkarbesök på Sophiahemmet för knät.
Nattinatt

Onsdag - Bättre dag

Idag tog jag mig själv i kagen, idag skulle det inte bli en seg dag som igår. Ingen tycka synd om sig själv dag utan idag ska jag ta vara på den ledigheten jag har fått. När jag väl kommer börja jobba igen kommer jag ångra att jag inte gjorde det. De är bara att leva med situationen, och även om det gör ont ska det inte hindra mig från att hitta på saker, göra saker och unna mig lite ledighet. Idag mötte jag iallafall upp min vän J och hennes bedårande dotter Lova. Tog först en promenad och sedan satte vi oss på tindras och fikade lite, busade med Lova och hade lite tjejsnack. Det var mycket trevligt.
Imorgon ska jag tillbaka till distriktsköterskan för att kolla skadan och på fredag ska jag in till sophiahemmet och röntga knät. Dagarna fylls med läkarbesök men när jag väl är inne i stan på fredag tänkte jag börja kolla lite efter julklappar och kolla runt lite i affärer.

Men nu ska jag se film

Ha en bra dag

Tisdag - Tycka-synd-om-mig-dag

Idag kan jag inte direkt påstå att jag har tagit vara på det fina vädret idag, utan har så gått som bara legat i sängen och tyckt synd om själv ungefär. Eller nja inte riktigt så tragiskt kanske men nästan. Idag har jag ont jämfört med vad jag har haft sen i lördags. Så jag har sysselsatt mig med att glott på tv och lekt med datorn. Imorgon då ska jag träffa en gammal klasskompis J. Det ska bli jättekul det var evigheter sen så lika bra att göra saker nu som man annars inte hinner med att göra när man arbetar heltid.

Idag är det ju också min favoritserie Desperate housewives, finns det någon bättre serie än den? Knappast om inte Gossip Girl såklart.

Trevlig Kväll!

Måndag - Sjukskriven

Jupp då vart man sjukskriven. Ringde min chef imorse för att höra med henne hur jag skulle göra. Hon tyckte att jag skulle till en distriktsköterska för att få det ordentligt omlagt, då kunde jag jobba annars inte. Jag har juh inte ont så. Jag traskade ner, hon tittade på det och sedan hämtade hon en läkare. Typiskt, det har börjat bli infekterat. Är inte det typiskt?Jag var rädd för att börja jobba för infektionsrisken men det är ju lika stor infektionsrisk hemma med. Nu går jag på pencillin och är borta veckan ut. Det blir en liten minisemester. Känns ju urfånigt, jag är inte sjuk, fullt frisk med lite omläggning på handen och jag måste vara hemma. Jag förstår ju varför men det känns ju fånigt. Åkte sedan till jobbet för att prata med min snälla och underbara chef igen, vi gjorde en skadeanmälan och fikade lite sen åkte jag hem. Jag får återkomma till jobbet nästa torsdag. Vad ska man nu hitta på?

På torsdag ska jag iallafall tillbaka till distriktsköterskan och kolla hur det ser ut och på fredag ska jag tillbaka till sophiahemmet och röntga mitt knä helt två olika saker, men väldans många läkarbesök. Jag som inte har tråffat en läkare många, många år springer fram och tillbaka till dem nu.

Ha en bra dag

Söndag - Besök på Akutmottagningen

Hej i solskenet.
Idag är det en såndär härlig höstdag igen. Solen skiner, lite småkallt och löven är härligt färgade. Idag skulle jag igentligen ha jobbat men får istället njuta av den härliga höstdagen istället. Varför? Jo igår på jobbet fick ja nykokt vatten över min handled, satt nere på akuten i 1 ½ timme och fick en kall kompress på och sedan gick dem lägga om det. Fick en andra gradens brännskada och det gjorde ju lagom ont. På grund av infektionsrisk fick jag inte jobba idag och sen hur länge jag ska vara hemma var upp till mig. Beroende på lite hur skadan ser ut idag. Idag har dem på jobbet varit jättegulliga och ringt mig två gånger bara för att se hur jag mår. Idag känns det bättre, har inte tagit bort omläggningen än för att se eftrer, det får jag ta ikväll. Fick med mig citodon tabletter igår för smärtan och dem hjälper plus att man blir ju helt snurrig  i huvudet av dem. Och nej, det var inte klantiga jag som var i farten utan det var vår termos på jobbet som är trasig.

Ha en mysig söndagdag!

Ego


Gårdagens höstpromenad i solskenet

Torsdag - Det blir nog bra

Läkarbesöket gick snabbt och nästan smärtfritt. Han drog och klämde på knät, vände och vred för att kolla leder och vart jag hade ont. Nästa fredag ska jag tillbaka och göra en magnetröntgen och se om dem hittar något fel på mitt stackars onda knä. Hittar dem något blir det antagligen operation men också om dem inte hittar något ska dem gå in för att se om de kan se något. Jag tror det kommer lösa sig. Dem verkar vara bra på sophiahemmet. Efter jag hade träffat läkaren gick jag och K ner till stan i regnet och åt lite lunch och glodde lite i affärerna. Köpte med mig en grå klänning hem och ett par lila leggings. Eftersom vädret inte var lika fint idag som det var igår kunde man ha en filmdag sedan när vi kom hem från stan. Mamma och jag satte på en film och kröp upp framför tv. Dock var inte filmen särskilt bra men vad gör det, allt kan inte var bra men man måste ge dem en chans annars får man aldrig veta.

Torsdag - Läkarbesök

Godmorgon
Idag är jag uppe tidigt, även fast jag är ledig. Idag ska jag äntligen få komma iväg och träffa en läkare för mitt onda knä. Jag hoppas verkligen att dem kan hitta orsaken och framförallt göra någonting åt smärtan så jag kan få slippa den snart. Ska strax göra mig iordning och efter läkarbesöket ska jag ta en tripp i stan. Var jättelänge sen man gick omkring där och glodde i affärerna så jag känner att det är dags nu. Får även sällskap av K också så det blir trevligt.

Ha en bra torsdag

Onsdag - Härlig höstpromenad

Dagens planer blev sedan att tillsammans med mamma och hunden Lucas åka ut på Elfvik och ta en härlig höstpromenad i det otroligt härliga vädret. Mamma hade självklart med sig sin kamera i högsta hugg så det blev många fina kort. Våran promeadstig gick först långst vattnet och sedan kom vi upp till en liten bondgård där vi hittade jättesöta grisar, hästar, får och getter. Måste säga att grisarna var sötast. Tänk att ett sånt fult djur igentligen är hur söta som helst, riktigt fulsöta djur. Vi gick omkring på Elffvik i över två timmar, riktigt mysigt var det.

Det bästa med våran lilla ö är verkligen att vi har nära till allt. Vi har nära att komma in till stan och människorna men också bara några minuter ifrån är man så gott som ute på landet. Det kan ju inte bli bättre, och det är just de jag inte vill lämna våran ö för, här vill jag bo.








Söta grisarna!










Foto: Anette Olsson
Hemsida: www.teamlucas.dk/foto.htm

Onsdag - Ledig dag

Godmorgon!
Solig och härlig dag idag, och jag är ledig, vad ska man göra?
Jag och mamma  började morgonen med att baka cupckaes, eller om sanningen ska fram så var det nog mer mamma som bakade och jag som åt smeten som blev över och tittade på. Har inga direka planer för dagen men något måste man väl hitta på. Mina funderingar är att kanske ut och powerwalka, eller åka till något centrum och glo, krypa ner i soffan och se film. Fast de sistnämnda känns inte så lockande just nu när vädret äntligen är fint igen. Man borde kanske försöka ta vara på vädret idag. Ut i solen.

Ja jag ska fundera mer på hur jag ska spendera min lediga dag

Ha en bra dag i solskenet

Måndag - Helgen i bilder

Gokväll i kylan
Nu börjar det verkligen bli kallt ute om kvällarna när man ska hem sent från jobbet. Tur att jag har mina härliga "uggs liknande" skor. Dem är ju helt underbara! Idag har vi iallafall haft en lugn dag på jobbet, som varje måndag. Därför är det skönt att jobba måndagkvällar. Ska snart sova, har inte så mycket att uppdatera er om utan tänkte lägga in lite bilder från helgen bara.

Nattinatti sov gott!



Nu är det höst!






Pappa och jag grillar marshmallows

Foto: Anette Olsson
Hemsida: www.teamlucas.dk/foto.htm

Söndag - Helgen på landet

Tillbaka till stan och till verkligheten. Har haft det jättebra på landet, var riktigt skönt att fly från stan och vara ute i lugnet på landet. I lördags var vi inne i stan och shoppade lite. Dem har en affär i norrtälje jag bara älskar. Billigt, biligt, billigt med mycket fina kläder. Märken som vero moda kör med bland annat fast halva deras priser. Jag älskar att shoppa billigt och i helgen snålade jag inte utan köpte det jag vill ha. Det blev två par jeans, entopp, sju par strumpr, ett skärp, leggings, vantar, benvärmare för ca 700 kr , billigt? JA!

Efter att vi har varit i affären i 45 min gick vi vidare till skoaffären. Där hittade jag världens finaste vintersko. Ett par UGGS liknade sko med päls utanpå. Ni med äkta UGGS kan slänga er i väggen dem här så mycket finare. Sen hittade jag äntligen ett par bekväma och luftiga arbetsskor. Nu slipper jag bli så varm om fötterna, för hur trevligt är det igentligen?.


skitdålig bild, men ni ser ungefär hur dem ser ut. dem är bruna.


Efter vi hade shoppat klart åkte vi tillbaka till landet, åt lunch och sedan var vi ute i det härliga vädret resten av dagen. Vi gick skogspromenad, busade med Lucas och satt i solen och myste. På kvällen sen var det dags för mig att inviga pappas nybyggda bastu. GUD va härligt säger jag bara. Har aldrig gillat att basta tidigare men med en egen kan man ju bestämma lite hur varmt man ska ha det och det vi hade var lagom. Riktigt skönt var det. Pappa har gjort ett riktigt bra jobb med den, härligt belyst och musik det kunde juh inte bli bättre. Sen låg vi på soffan resten av kvällen och gott. Nu känns det som jag har fått upp 20 kg i vikt så nästa vecka blir det att skärpa till sig och ut och motionera lite.


Trevlig söndagkväll!

Fredag - Bort från stan

Nu flyr jag från storstaden och ut på landet.
Trevlig helg

Hörs på söndag!

Torsdag - Nya rummet

Godmorgon.
Vaknade kanske för en halvtimme sen, ganska så utvilad. Idag är det sjätte dagen jag jobbar. Skulle vara min lediga dag idag men det saknades lite folk. Snäll som man är går man in och jobbar lite extra.

Men iallafall jag tänkte visa er resultatet av mitt nya rum:
Före; (utan inredning, vill bara visa min gamla färg)





Efter


(Pappa ska gömma sladdarna sen vid tv)





Älskar mitt nya rum!
RSS 2.0