Torsdag -

Det är redan torsdag idag, veckan har bara sprungit iväg och jag har inte hunnit blogga nästan något denna vecka. Det har varit mycket på jobbet men det var nog allra mest idag då vi var överbelagda och fyra av våra patienter som var planerade för operation hade inga sängplatser. Det var bara för läkarna att börja rensa avdelning och skriva ut folk så fort som möjligt, allt löste sig till slut och alla patienter fick en varsin säng och kom tillslut ner till operation. Vi hade en mamma på avdelning idag med sin nyfödda dotter vi fick sitta barnvakt, normalt sett brukar vi inte göra det, det ingår inte direkt i våra arbetsuppgifter. Idag gjorde vi iallafall det och den bebisen var såå otroligt söt, sötaste bebisen jag har sett på länge, snacka om att man själv vill ha en sån liten mysig sak och gosa med själv.

Under veckan har jag varit mycket med K, vi har tagit långa promenader och igår åt vi middag tillsammans och såg filmen saw 5, en helt ok film men dem andra var lite bättre. Men vi fick ha en mysig stund tillsammans iallafall.
Älskar dig K

Ha en bra kväll!

Måndag - Värk i hela kroppen

Godmorgon på er
Idag känns det att man lever, varje liten kroppsdel värker på min kropp. Min rygg är nästan värst, kunde knappt vända mig om inatt utan att det gjorde (ursäkta språket) skitont. Känns som träningsvärkssmärta. Ja som jag sa igår så ska ajg ALDRIG mer bära en soffa ner för tre våningar, aldrig i livet. Hoppas det blir en lugn dag på jobbet idag så min onda kropp orkar med. Men som min mamma sa, soffan är jättefin, så det kanske var värt att lida i några dagar för en fin och härlig soffa.

Slut på gnällandet nu
Ha en bra dag

Söndag - Blod, svett och tårar

Händerna skakar, benen skakar, händerna är såriga och blodiga, låren ömmar och värker och under ögat kommer jag antagligen få en härligt snygg blåtira Jag är varm och äckligt svettig. Ja ni undrar säkert vad jag hållt på med under denna söndags eftermiddag. Jag har köpt en soffa. Burit ner den tre trappor ner och upp i släpet. Det var mycket länge sedan jag var såhär trött som jag är nu och så andfådd som jag var,  Herregud säger jag, Jag ska aldrig mer köpa en soffa i ett hus som inte har en hiss, ALDRIG. Jag ville bara sätta mig i trappen och gråta men soffan skulle ner och ner kom den med blod, svett och tårar.

Lördag - Storshopping

Det blev en lång dag igår. Mamma och jag kom hem runt 21 tiden, full med kassar. Syrran hängde också med till IKEA igår. Jag fick iallafall ihop det mesta jag behövde, glömde lite men det kommer bli flera vändor dit innan man har fått iordning och allt. Imorgon eller på måndag ska vi åka och hämta soffan jag har köpt. Tapeterna har jag och mamma varit och handlat idag, gardinerna är beställda. Ja det som saknas just nu är då lägenheten, den får jag på fredag, kanske onsdag. Då ska det köpas golv och färg. Ja det är en del att göra men det ska bli kul att få renovera den som man vill ha den, vi har stooora planer.

Snart ska jag käka lite middag och sen är det handboll som gäller, heja Sverige!

Ha en bra lördagkväll

Torsdag - IKEA nästa

Imorgon är det IKEA som gäller. Efter jobbet drar jag och mamma dit för att kolla in en soffa, gardiner, tyger och ja allt som behövs när man flyttar hemmifrån. Sen blir det även middag på där. Ska bli mysigt. Sen är det äntligen helg. Pappa ska ut på landet och ha herrmiddag så jag får ha mamma hemma. På lördag kanske det blir bio med min älskade, det var otroligt länge sen vi var på bio. Förr givk vi nästan hela tiden. Vi båda är filmälskare. Vi får se vad helgen har att erbjuda!

Nattinatti

Onsdag - Bankpapper

Håret blev bra, jag är nöjd, det är mycket ljusare än tidigare. Pappa såg att det var fixat och då kan vet man att det verkligen har blivit resultat, han brukar annars inte alltid se om man har gjort några förändringar men idag gjorde han det. Under kvällen har vi sett handbollsmatchen och skrivit på en massa jäkla papper som ska skickas in till banken om lånet på lägenheten, snart är det ju dags.

Nattinatti

Onsdag - Hårfixning

Nu sitter jag här andra dagen i rad med färgning i håret, att man aldrig lär sig. Jag köper alltid bara en förpackning hårfärg och så slutar det alltid med att resultat inte blir som man vill, man har fortfarande kvar mörka fläckar i hårbotten. Det var bara att springa ner till affären idag igen och köpa en förpackning till. Ja så går det när man har långt hår. Hoppas på ett bättre resultat idag och ett ljusare hår!

Idag är jag iallafall ledig och som vanligt tog jag en lång och skön sovmorgon. Sen har jag inte gjort så mycket, hade inte direkt några planer för dagen utan bara ta den som den kom. Det blev då lunch och sex and the city avsnitt med mamma och det är inte helt fel. Inte direkt som det är något roligt väder ute heller så skönt att sitta inne och mysa istället.
Ikväll är jag även laddad för handboll och tyvärr är det juh handboll imorgon med och jag jobbar...en match jag så gärna vil lse imorgon, snälla gör att det är lugnt på jobbet imorgon så jag kan se den.

Hoppas att ni har en bra dag

Handbolls WM

Det är den tiden på året det börjar, varje år samma datum. Det jag pratar om är självklart Handbolls WM 2009. Det har nu äntligen startat och det ser ljust ut för Sverige. Två vunna matcher än så länge och den tredje är imorgon. Dem har kommit ut med ett starkt och ett ungt lag, jag tror det kommer funka för Sverige
Håller ni inte med mig när jag säger att handboll är den bästa sport som finns.

Heja Sverige

Torsdag - Flyr stan

Jag vet knappt var dagarna tar vägen. Imorgon är det redan fredag igen och även denna vecka, som alla andra har bara rusat förbi. Imorgon åker jag iallafall upp till landet med mina föräldrar och har en riktigt slapphelg samt vila upp mig lite så jag blir helt frisk. Sen fyller mamma år på lördag så det blir till att fira henne. Jag har köpt en jättetrevlig present, jag längtar lite till att få ge den och se vad hon säger. Jag kan inte säga vad det är än eftersom jag vet att hon sitter och läser här.
Men iallafall det här blir sista inlägget, åker direkt efter jobbet imorgon och kommer inte hem förens på söndag.

Trevlig helg allihopa!


Älskar dig över allt annat
Saknar dig!

Onsdag - Vårkänslor

Min lediga dag, tog en härlig och lång sovmorgon och väcktes inte förens strax innan elva då jag fick ett sms av K om att vi skulle mötas om en kvart. Det var bara att slänga på sig kläderna, koppla Lucas och så sprang vi iväg. K var för hungrig för att gå långt så vi följde med honom en bit hem och sedan fortsatte jag och Lucas att promenera. Det var så himla skönt väder idag. Solen sken, himlen klarblå och inga starka vindar men också plusgrader var det. Hade man inte vetat om att det är Januari så hade man trott att det vår ute idag. Åh vad jag längtar till våren och sommaren. Slippa klä på sig alla tjocka kläder och skor utan istället bara ta på sig lätta sandaler, fina klänningar och kjolar, mmm längtar! Ge oss vår!


Tisdag - Bättringsvägen

Gokväll
Börjar nu äntligen komma på fötter igen. Har mått dåligt sen i torsdags med huvudvärk, ont i kroppen, halsont och hosta, antagligen feber också så som man har svettats och frysit på en och samma gång. Var väl kanske en start till influensan, en light veriation kanske? Nu mår jag iallafall bättre, hostan är fortfarande kvar och lite snorig men det är sådana symtomer som inte försvinner i första taget i vanliga fall. Även om jag har varit sjuk så har jag jobbat och stått i nu i två dagar. I måndags föll jag i sömn direkt när huvudet landade på kudden jag var verkligen helt slut i både huvudet och kroppen även om det var en lugn kväll på jobbet. Men mår kroppen inte bra så tar det verkligen en massa energi.
Imorgon är jag iallafall ledig och mina planer för dagen är....INGENTING. Jag ska ligga hemma och bli bättre så jag blir frisk så  fort som möjligt det är planen.

Dags att sova

Nattinatti

Söndag - Fortfarande sjuk

Usch vilken heg det blev, inte alls som jag hade tänkt eller planerat. I fredags tyckte jag att jag mådde bättre, visst lite halsont och sådär men det har juh alla vid den här årstiden. Men i lördags när vi vaknade dunkade mitt huvud, och hela lördagen låg jag i sängen med världens huvudvärk, halsont och ena minuten frös jag andra svettades jag ihjäl. Huvudväekn gav sig aldrig heller, vet inte hur många piller jag åt eller hur mycket jag drack så gick den inte bort. Senare på natten gick jag hem till mig efter ha legat hos K hela dagen. Tro jag somnade på en gång när jag kom hem och vaknade inte förens vid 12 tiden och då var äntligen huvudvärken borta, lite öm bara men annars bra. Istället har nästan börjat rinna. Ja jag blir tokig. Jag kan verkligen inte vara sjuk från jobbet, det går bara inte. Imorgon har jag iallafall sovmorgon så då får jag sova ut så tror jag att det kommer vara bättre imorgon.

Idag har familjen spelat bingolotto, verkligen länge sedan man gjorde det och en rätt trevlig sysselsättning när man sitter några eller när man är sjuk och inte orkar göra så mycket annat. Vi vann iallafall 100 kr, wiie!

Dags att lägga sig i sängen och krya på sig (som jag har gjort HELA helgen) och K och jag som hade planer för att gå på bio, det får vi ta en annan dag när jag blir bättre.

Nattinatti
Hoppas ni hade en trevligare helg

Fredag - Sjuk

Det blev ingen uppdatering igår, Under morgonen träffade jag K och vi tog en promenad med Lucas, sedan åkte vi och köpte lite godis. När jag kom hem bakde mamma och jag muffins och sedan kom syrran och vi drog till lägenheten. Under kvällen sedan blev jag dålig. Jätteont i halsen, hosta, ont i kroppen, frös, huvudvärk, ja allt. Så jag gick och la mig tidigt. Imorse när jag vaknade mådde jag lite bättre så jag drog till jobbet. Väl där tyckte alla att jag skulle gå hem, men med tanke på att jag har varit borta så mycket redan så hade jag inte direkt råd med det. Det är dyrt att vara sjuk. Gick hem lite tidigare och nu har jag krypit ner i sängen för att vila lite innan jag ska träffa K. Kommer bli en lugn helg, ska mest ligga och kyrera mig är min plan.
Hoppas ni får en bra helg

Onsdag - en bra dag

Snart är det dags att sova, det är midnatt och jag är fortfarande vaken. Idag Återgick allt till det normala på jobbet. Båda sidorna är öppna och operationerna har startat igen och full bemanning igen, skönt!

Efter jobbet åkte jag till Arninge för att köpa födelsedagspresent till pappa, självklart var det jag skulle köpa slut, är det inte typiskt? Nu står jag här, med kalsonger i födelsedagspresent och är besviken att jag inte har hittat på något bättre och finare. Har imorgon på mig också att kanske åka till en annan affär och kolla om dem har, Men först ska mamma och jag baka på morgonen.
Efter middagen åkte jag och pappa tillbaka till Arninge för att kolla ut golv till lägenheten. Jag har hittat det två golv jag vill ha och jag tror det kommer bli ursnyggt. Tror även att jag har bestämt mig med färgvalen och tapeten. Det kommer bli så snyggt.

Fick också en trevlig överaskning idag. När jag loggade in på msn hade en mycket kär vän till mig lagt till mig. Vi har inte pratas vid sen studenten tror jag och jag har verkligen saknat henne och nu har vi äntligen funnit varandra igen. Nu ska vi hålla kontakten.
D, har saknat dig och är glad att vi har fått kontakt igen.


studentbalen 2006


Nattinatti

Tisdag - hellre liv och rörelse än tyst

Nu är familjen hemma igen, ska jag vara ärlig tycker jag att det är skönt. Det är jätteskönt att vara ensam ibland, får liten egen tid men den är mycket roligare och trevligare med människor runt omkring än. Det blir mer liv. Man har någon att prata med hela tiden, en hund man kan gosa och busa med. Haha kommer bli väldigt ensamt i lägenheten, jag får kanske fixa mig sällskap, en guldfisk! Nej tror faktiskt att jag kommer hem en hel del faktiskt, får väl se vad mina föräldrar säger.

Nu ska jag nog iallafall krypa ner i sängen, mycket på jobbet idag och ska upp tidigt imorgon med.
Nattinatti

Måndag - Stessmåndag

Vilken måndag. Mina måndagakvällar på jobbet brukar vara lugna och harmoniska. Vi brukar kunna sitta och äta och fika i lugn och ro samt ha jättelite patienter. Idag var det helt tvärt emot. Vi har sprungit som tokar hela dagen. Vi fick en kort middagspaus efter klockan sex och då han vi knappt njuta av maten innan man var uppe och sprang igen. Ja det var inte en "normal" måndag iallafall. Snart ska jag iallafall sova, ska upp tidigt imorgon och iväg och jobba (som vanligt) ibland känns det som man är där mer än vad man är hemma.

Imorgon kommer föräldrarna hem igen, efter att ha varit på landet sen i julas så lägenheten är städat, julen är bortplockad och tvättkorgen är tom. Ja nu tror jag faktiskt dem kommer bli lite förvånade och imopnernade, haha.

Nattinatti

Söndag - Egentidsdag

Denna helg har bara flygit förbi, redan söndag. Hlegen har tyvärr gått åt till att jobba, det var min helg. Igår hade vi mycket att göra från vi började på dagen tills vi gick hem det slutade aldrig strömma in människor på akuten. Tur nog var idag mycket bättre. Lugn och skön morgon och några akutpatienter.
Efter jobbet åkte jag och handlade någon maskin till pappa och sedan till mataffären och köpte med mig lite gott hem. Idag har jag haft en riktigt "egentids" dag. Jag åt god mat, såg film, låg i ett skönt varmt bad, dukade upp godis, ships och läsk och la mig i soffan med en filt över mig och såg ännu en till film. Helt ensam. Ibland är det riktigt skönt, men oftas vill jag ha sällspa omkring mig.

Snart är det iallafall dags för sova!
Nattinatti

Mitt år 2008

Mitt år 2008

Januari/Februari
Sista terminen i skolan på undersköterskautbildningen. Praktik på psyketet - Svimmande första dagen , första gången på praktikplatsen. Vantrivdes hela psykpraktiken och var överlycklig när den äntligen var över. Psyket + Madde går inte ihop.

Direkt efter psykpraktien var det in på nästa praktik, sjukvård. Med tanke på att jag jobbar där idag och skriver mycket om jobbet skriver jag inte vart jag var på min andra praktik. Jag stormtrivdes där iallafall och fick erbjudande om ett vikariat när jg var färdig. Ett erbjudande jag inte tackade nej till.

Mars
Praktikerna är över och nu är det två månader kvar innan skolan är slut. Mamma, jag och K unnar oss en resa, till Paris. En rolig och trevlig resa jag aldrig glömmer.






Hittade en bygnad som hade samma namn som jag




K och jag



April

Min älskade mormor gick bort. Saknar henne så mycket än idag, det är tomt utan henne.
Det var en mycket jobbig tid med många många, otroligt många tårar föll.


Maj
Skolan äntligen avklarad. Efter ett år av SLIT så klarade jag undersköterskautbildningen. Vi hade en mysig avslutning ute på "landet" med lunch hela klassen.

Juni
Första dagen på jobbet, på ett sjukhus. Mycket roligt och det var har varit otroligt lärorikgt, har lärt mig mycket sen jag började där i somras och jag ändå mycket kvar. Men jag älskar mitt jobb, trevlig personal och en underbar chef.

Hela sommaren gick åt till att jobba

Augusti

Tog jag två veckors välbehövd semester. Mina föräldrar flyttade ut på landet och K flyttade in hit hos mig som varje sommar.
Jag gjorde min andra tatuering



K och jag tog finlandsbåten till finland för att fira våran 5 årsdag (lite tidigare)





När vi kom tillbaka hem var det bara att börja jobba igen

September

K och jag firar våran 5 årsdag, Älskar dig K.



Mamma testade sin nya hobby på mig hela hösten, fotgrafering. Har fått många fina kort på mig själv.








Oktober
Jag skadade mig på jobbet och fick en andra gradens brännskada på armen. Jag blev sjukskriven i två veckors tid. Under denna månad blev det många läkarbesök.
i slutet av månaden gick jag äntligen börja jobba igen, med en inplastad handled för att skydda brännskadan.

Mamma och jag fick många bakryck...








November.
Jag fick fast anställning på jobbet, en lättnad,
Vi hade planeringsdag med jobbet och gick på golden hits och hade det trevligt med bubbel och vin.

December
Månaden började med en operation. Mitt knä skulle kollas vad som har orsakat smärta så pass länge som det har gjort.
Jag blev sjukskriven i yttligare 1 vecka.
Köpte en lägenhet, en liten 1a på min kära ö jag inte vill flytta ifrån.

Julafton firade vi med en ny traditon, på landet med bara familjen. Mycket mysigt och lugnt.






Nyår spenderade jag med min älskade K och hans familj.


Tack alla som stått vid min sida, min familj, mina vänner och framförallt K som har funnits där vid min sida och stöttat, tröstat och skrattat med

God fortsättning

God fortsättning på er allihopa
Det har varit dåligt uppdaterat här dem senstae dagarna. Jag jobbar och står i så jag har inte haft så mycket att skriva om. Nyårsafton var trevlig. Jag var hemma hos K och åt middag med han och hans familj. Vi drack bubbel och goda drinkar att man kände av det i huvudet. Blev en lung kväll eftersom det vankades jobb dagen efter så dels för att vara allert på jobbet och kunna köra bil dagen efter blev det en lugn kväll. Men vi hade det jättemysigt och vid tolvslaget stod vi på balkongen med utsikt över hela stockholm och såg fyverkerierna, jättefint!

Imorgon kommer det året som gått men nu är det lite kvällsmat och sedan sängen som gäller
Nattinatti
RSS 2.0