Torsdag - Jobb imorgon igen

Sista dagen på ledigheten idag och nu har värmen kommit tillbaka. Lagom till att man ska börja jobba igen. Ska iallafall bli kul att komma tillbaka nu till jobbet, nu har jag fått ladda om batterierna. På måndag får jag en elev jag ska lära upp under fyra veckor. Det ska bli jättekul men det sätter verkligen mina kunskaper på prov men det är bara nyttigt för mig att verkligen se vad jag kan och kanske inte kan.

Onsdag - Lediga dagar

Mina lediga dagar börjar närma sig sitt slut, har haft det jätteskönt, Inte för att jag har gjort så mycket men bara att få vara ledig och sova ut och njuta av egentid gör otroligt mycket, mer än vad man tror. Det som jag har saknat är det fina vädret, jag hade hoppats på lite sol och värme, men det sura är att det kommer till helgen, tjugo plusgrader och gissa vart jag ska vara hela helgen, jo såklart på jobbet, min vanliga otur. Får försöka ta vara på värmen innan jobbet och efter när jag slutar tidigt.

Bakdag - Chokladgrottor

Idag kände jag att det var dags att baka, tyvär fick jag göra det själv. Min bakvän (mamma) mådde inte så bra.
Men jag lyckades ganska bra ändå, fick nämligen höga betyg av pappa.

Söndag - Helgen

Dagens första ledighetsdag (lördag) tog jag och K en shoppingrunda, åt middag ute och sedan gick vi på bio och såg filmen the uninvited. En thriller med ett oväntat slut. En film jag verkligen rekomenderar. I helgen hade jag också tänkt åka till kyrkågården då det var mormors dödårsdag. Men jag kände att jag verkligen inte orkade åka dit får då vet jag att jag bara hade varit ledsen hela dagen. För även om det har gått ett år är det fortfarande jobbigt och även idag kommer det tårar när man tänker på henne. Så därför tänkte jag ta besöket till henne en annan dag då det inte känns för jobbigt.

Idag söndag har jag åkt runt till några olika ginaaffärer för att leta efter et par byxor jag vill ha, men hittade inga i min storlek, jag får helt enkelt ta en tripp till stan och se om dem finns där. Efter det åkte vi till min faster och åt en godmiddag- Nu är vi hemma igen och vi har laddat med chips och dipp till niofilmen på fyran.

Hoppas att ni har haft en mysig helg!

Söndag - En paus från arbetslivet

Även om helgen börjar nära mig sitt slut så har jag yttligare 4 dagar ledigt till så för mig gör det inget att det är måndag imorgon. Anledningen till ledigheten är att jag ville komma bort lite från jobbet och samla lite ny energi och ladda om batterierna. När man jobbar med människor, framförallt sjuka gäller det att kunna visa en positiv inställning mot patienten. Men är man själv trött så är det svårt att visa det. Sen tar det ganska mycket att jobba på ett sjukhus. Man träffar många som mår dåligt, du får höra människors livshistorier, se mycket, hjälpa till i jobbiga situationer och i allt detta måste du vara den som är den starka och positiva. Och ibland är det jobbigt, ibland vet man inte vad man ska göra med allt eller hur man ska handskas med allt man får se och uppleva på jobbet. Därför kände jag nu att om jag ska orka med att jobba där behöver jag en liten paus från allt och hitta det positiva och starka inom mig för att kunna hjälpa andra. Så nu under mina lediga dagar är planen att bara göra det jag vill och bara göra roliga saker. Eller bara ta en slappdag/filmdag och äta det man vill. Ibland behöver vi det och min tid kom nu för det.

Måndag - Påskhelgen

Nu börjar påsken närma sig sitt slut och imorgon börjar vardagen igen och med allt som det innebär, full rulle på jobbet igen. Under veckan har vi haft det så lungt och skönt. Onsdagen bar vi oss iväg till landet och firade påsken. Det var så skönt att komma bort ett tag och ladda om batterierna.
Vi firade påsk redan på långfredagen för på lördagen var det dags igen att åka iväg och jobba. Något man inte direkt hade lust med, man ville ju allra helst vara ute i den otroligt härliga och varma solen som vi har fått njuta av dem senaste dagarna. Men jobba var man tvungen att göra iallafall, men vi hade de så otroligt lugnt att vi till mesta dels satt ute på balkongen och njöt, åt god mat, massa godis och sen mot kvällen satt vi och kollade på film, pratade och hade trevligt ihop. Ja det var ju lättförtjänta pengar iallafall.

Igår söndags var jag på middag hos min kära syster, hennes sambo och deras två vänner. Det var mycket trevligt och framförallt riktigt god mat. Min syster är riktigt duktig i köket.

Ha en bra kväll!
xx

Grattis Lucas



Min älskade älskling fyller år idag.
Världens goaste hund

Foto; Anette
http://teamlucas.blogg.se/


Tisdag - Glad påsk

Jag är nu i andra veckan av min "nyttiga" livsstil. Jag har börjat träna och jag har dragit ner på godis, kakor och annat sött och gott, äter mer grönsaker och frukt och jag mår bra. Bonus på det är att man har förlorat 2 ½ kg redan, hurra! Det känns underbart, snart kanske jag kan komma i mina jeans igen.

Imorgon åker vi ut till landet och på torsdag kommer syrran, de blir en lite påskfirande och njutning av våren, ska bli superskönt. Kommer tillbaka på lördag då det är dags att jobba igen, ja man jobbar nästan jämnt känns det som.

Ha en bra påsk

Söndag - Vårsol

Vilekn härlig helg vi fick..strålande sol och framförallt värme. Så skönt, nu kanske äntligen våren är här. Igår var jag K ute på en låång promenad. Vi gick in til lstan och där tog vi några glassstopp, kollade runt i affärer men framförallt så njöt vi av den otroligt härliga och varma solen som strålade på oss hela dagen..Och det bästa av allt är att den ska stanna. Hela veckan är det sagt att det ska vara upp till 12 grader varmt och sol, underbart!

I lägenheten har jag iallafall fått in fläktar nu för att suga upp fukten i golvet, den ska stå där i två veckor ungefär och sen ska dem kolla fuktigheten igen och är det ok så kommer någon och lägger nytt golv och sedan är det dags.

Hoppas att ni har haft en mysig helg i solen
pok

Onsdag - Påskkakor

Idag blev det en pysseldag. Syrran ringde och sa att det var tävling på gång på hennes praktikplats och då ville jag självklart vara med.
Tävlingen går ut på att göra en bakverk i temat Påsk

Här är mina bidrag



RSS 2.0