Torsdag

Har tagit en paus från uppsatsskrivandet. Den går framåt iallafall och jag börjar känna mig ganska nöjd med resultatet. Har dock mycket kvar att skriva men eftersom vi har fått hela nästa vecka lektionsfritt för att göra klart uppsatsen bör jag juh hinna. Nästan hela påsklovet har gått åt till att skriva iallafall, men lite roligt har jag hunnit med sen jag uppdaterade sist. I tisdags åt jag lunch med K sen åkte vi och ombesikta min bil och den gick igenom nu, jippi. I onsdag träffade jag min älskade vän S, fy vad jag har saknat henne. Vi han inte ses så länge då hennes möte hade dragit ut på tiden. Men det var kul att se henne igen även om det bara var en snabbis. Sen har jag och mamma varit och shoppat lite på IKEA. De är juh bara så roligt att gå där, jag längtar tills man får eget då man kan börja inreda som man själv vill ha det, Är avis på dig C. Men min dag kommer väl så småningom hoppa jag.

Imorgon är det fredag och det betyder att man ska få träffa K så helgen får bli en paus från skrivandet så det blir att sitta uppe ett tag till och skriva så slipper man ha ångest över helgen.

Nattinatti

Måndag - Glad påsk

De här senaste dagarna har varit minnesvärda, hela förra veckan var så mysig. Jag har inte så lust att gå in på alla detaljer men K och jag har haft det så otroligt bra. I torsdags hade vi bestämt att ha en myskväll, lättklätt. Jag hade förberett hemma med levande ljus, bäddat upp på golvet med en massa täcken, filtar och kuddar. Ja torsdagen blev verkligen minnesvärd. K ja´sa det några gånger i torsdags men jag måste säga det igen. Jag älskar dig så himla mycket, tack för denna helg, den var fantastisk. Jag hoppas på fler sånna mysdagar snart.

Påskafton åkte K,jag, syrran och hennes sambo till landet hos min föräldrar och firade påsk med en massa god mat, snöbollskrig och wii spel. Vi har inte så mycket traditioner på påsk längre, det var väl mer när jag och syrra var mindre. Nu är det bara att vi träffas familjen med respektive och äter gott, som är mysigt det med. 

 I veckan blir det massa uppsatsskrivande, har påsklov och nästa vecka är det uppsatsveckan så är lektionsfri i två veckor, men tyvärr inte helt ledig eftersom jag knappt har kommit igång med uppsatsen som ska vara inlämnad efter dem här två veckorna. Så jag har mycket nu framför mig, mycket att skriva, och samtidigt börja att plugga inför prov. Jag kommer bli gaalen på allt. Men det är knappt två månader kvar nu tills jag äntligen är klar. Då man kommer kanske få mer tid till annat.

Trevlig dag!

Måndag - Parisresan

Sitter och försöker skriva en uppsats och vet exakt hur jag vill ha det skrivet i huvudet, men jag får absolut inte ner det på papper, jag blir tokig och tar därför en paus från uppsatsskrivandet för istället ägna mig åt bloggskrivning ett tag för att inte bli allt för arg på mig själv. tänkte istället berätta om våran resa till Paris.

Torsdag - Planet lyfte från Arlanda kl 07.15 och vi landade i Paris 09.30 Vi fick en hel extra dag i Paris. Första dagen blev inte som vi hade tänkt oss direkt. Vi virrade omkring i Paris city ungefär 1 ½ timme för att leta upp vårt hotell. Till slut gav vi upp, tog en taxi, annars hade vi än idag letat. När vi äntligen kommer fram till hotellet får vi inte checka in förens kl 14 så vi lämnar våra väskor och kollar runt lite i området för att sedan ta oss iväg till sacre coeur. Här blev jag och K lurade på 100 kr då det kom fram två killar och bad om att få visa oss ett trix, vi lät dem göra det och vi fick ett varsit armband, sen tjatatde dem om att dem ville ha pengar. Det var bara att ge dem, eftersom en av dem hade kniv.
Efter vi hade kollar runt lite var vi trötta, ont i benet och hungriga så vi försöka leta upp en pizzeria, men absolut alla resturanger var stända kl 17. Vi blev ännu mera trötta och ogillade staden ännu mera. Det slutade med att vi hittade en mcdonalds där vi stannade och åt. Senare fick vi reda på att alla resturanger har stängt mellan 15-18. vi var alltså för tidigt ute för att få mat.
Natten blev inte särskilt lugn heller, massa skrik utanför hotellet och massa ungdomar på vårt hotell som sprang i korridorerna och banka och skrek och ja vi vet inte vad de gjorde med det blev väl tyst runt morgonkvisten så det blev inte mycket sovande någon av dagarna vi var där.
Fredagen - Åkte vi äntligen till eiffeltornet, dit jag hade längtar, grymt coolt var det faktiskt och vi promenerade upp 700 trappsteg till andra våningen, mamma stannade på första. Riktigt häftig upplevelse och såklart mycket fin utsikt över staden. Efter att ha spenderat halva dagen vid eiffeltornet gick vi vidare till triumfbågen, den var också jättefin.Efter vi hade käkat middag åkte vi tillbaka till eiffeltornet och då det hade blivit mörkt och dem hade tänt upp det. Åh det var så fint, skulle kunna stå där i evigheter och titta på det och en gång i timmen började det blinka, mycket fin syn.
Lördagen - var vi vid notre dame och kollade och louven, strosade runt lite i stan och shoppade lite. Vi tog det rätt lungt, kollade på operan och la madeleine. Söndagen var det dags att åka hem, tror vi alla tyckte det var rätt så skönt att äntligen få åka hem och få sova ut. Men vi hade det bra på resan, även om första dagen inte blev riktigt som vi hade tänkt. löste vi situationen och allt blev bra till slut,

Tack mamma och älskade K för en mycket trevlig resa med er!

 

Onsdag - Pinsamt!!!

Jag måste skriva om en absolut pinsam grej. Under min första praktikperiod på psyket, första dagen fick jag juh följa med på elbehandling och svimmade där uppe. Förutom att svimma första dagen på ett nytt stället är juh lagom pinsamt. Nu när vi har börjat skolan igen och sitter och pratar om praktiken sa en klasskamrat.

"-Vi fick aldrig gå på elbehandling för att det var en student som svimmade där uppe, så vi fick bara se en video om hur det gick till"

Då måste jag bara säga också att tjejerna som berättade detta var INTE på samma avdelning som jag och det menas juh om att ryktet har spridit sig vidare i huset. Jag skämdes så fruktansvärt mycket, men jag tror att dem inte vet att det var jag. Men några i klassen vet juh och dem flina lite åt mig.

Imorgon iallafall far vi äntligen iväg till Paris, älskling, jag och mamma. Ska bli så otroligt kul och så väldigt skönt att komma bort ett tag och bara koppla av efter åtta veckors praktik. Samla lite nya krafter så man orkar med dem sista veckorna i skolan. Det är verkligen mycket just nu, en jätteuppsats ska skriva och vara klar i början av april och ja, jag har rätt dålig framförhållning denna gång och har börjat idag, så det känns juh rätt stressat nu. Men man får väl sitta uppe sent om kvällarna, skriva dagarna i ända på påsklovet. jaja det ordnar sig nog.

Dags att sova, vi åker härifrån kl 5 imorgon bitti
Ha det bra här hemma!

nattinatt!

Måndag - Åter skolan

Då var praktiken över, inga fler tidiga mornar, inte fler sena kvällar, på ett tag iallafall. Nu är det skolan som gäller, slutspurten, de sista tio veckorna innan man är undersköterska/mentalskötare. Ärligt talat så är det ganska skönt att komma tillbaka till skolan, kul att träffa alla igen och se hur deras praktitk har varit.
Första kommentaren jag fick i skolan idag av en klasskompis var  " Du överlevde psykpraktiken" innan vi gick ut på praktik skojade vi om att jag i slutändan kommer att hamna där själv sån ånget. Nu åtta veckor senare kan jag nöjt säga att jag lyckades, trotts ångesten och alla känslor jag hade för att komma dit. Man kan bara man ger sig fan på att man vill lyckas.

En annan kommentar jag fick i skolan idag av en annan klasskompis " Hur många kilo har du igentligen gått ner?" Det var en klasskompis som jag knappt umgås med, och som inte vet att jag har börjat tänka på vad jag äter och börjat träna. Ja jag har gått ner åtta kilo på dessa åtta veckor, jag har nått min mittpelare nu, men jag har några kilo kvar innan jag är nöjd. Men det var kul att få en kommentar om det, kul att någon ser.

Annars har jag försökt att plugga på min uppsats, men inga framsteg, det blit mer" jag ska bara göra de först..." och så vidare. har även besiktat min bil, dock gick den inte igenom, de pappa det är bara att fixa den, haha. Vill ju köra min älskade bucklade pärla.

2 Dagar kvar till PARIS!!!!!

Nattinatti

Tordag - 4,5 år tillsammans

Har inte haft ork att uppdatera på länge, jag är inne  på min sjunde dag på jobbet utan en dags paus. Kanske låter klent men om man knappt sitter ner om dagarna, springer omkring överallt så blir det faktiskt rätt tungt. Så nu längtar jag verkligen efter helg för då är jag hel LEDIG!.
Idag är det faktiskt min och Ks 4,5 årsdag, haha men jag kan nästan slå vad om allt jag äger att inte ens har en aning om det, han är verkligen hopplös på datum, han kan sin födelsedag ungefär, haha. Nej jag ska inte vara elak, men han är urusel på att komma ihåg datum, men han är bra på mycket annat så dt går jämnt ut.

Imorgon är det iallafall sist dagen på praktiken, åtta veckor av praktik är nu äntligen över, nu slipper ni läsa om mitt tjat och gnäll om praktik ständigt. Nu kommer istället gnäll för att det är så mycket pluggande, prov och allt annat man måste göra när man istället går i skolan. Men det roliga är att jag kommer tillbaka till Danderyd, jag har nämligen fårr jobb, men start direkt efter jag är klar i skolan, det känns helt underbart. Det börjar med att jag ska vara där så gott som hela sommaren och om det går bra så ska jag få en anställning till hösten, alltså bättre än så kan det juh verkligen inte bli, det ska bli såå roligt. Äntligen så slipper jag mitt nuvarande jobb, allt gnäll därifrån och alla tjafs och missförstånd och skitsnack, ja det ska bli skönt att komma därifrån efter 1 ½ år. Men jag har lärt mig mycket därifrån och självklart kommer man juh sakna vissa ur personalen, men iställer får jag en hel avdelning full med underbara människor, så det är juh verkligen en bättre chans och en väldigt god möjlighet för att sedan kunna gå vidare i livet eller så trivs jag bäst där och stannars ett tag. Min tanke med hösten är väl att få någon anställning och tjäna in massa pengar, resa lite och sedan leta efter en lägenhet och starta ett eget liv, på egen hand eller förhoppningsvis med min älskade K såklart.

K du betyder så mycket för mig och jag älskar dig bara mer och mer för varje dag!
Snart närmar vi oss fem år ihop och det hoppas jag vi kan fira stort!


Trevlig kväll!

Söndag

Då är vi redan inne i Mars månad, och även inne på den sista praktikveckan, sen börjar skolan, pluggandet och alla dessa prov. Men framförallt komma in i dem normala rutinerna, slippa ha praktik på kvällarna, slippa gå upp för tidigt på morgonen och slippa praktikhelgena. Haha bara en massa klaganda se idag, jag vet sorry för det. Jag borde inte klaga, jag trivs juh hur bra som helt där jag är nu.

Helgen har varit ok, hade praktik lördagkväll och hela söndag har jag jobbat. Känns juh lite tråkigt då jag inte har fått se så mycket av K i helgen, men snart åker vi juh till Paris och då får jag tiden för bara han och paris, bättre kan det juh inte bli.

Nu ska jag sova, är helt slut i hela kroppen och lääängtar bara tills att få krypa ner  sängen och sova, Blir att gå upp tidigt imorgon, en ny arbetsvecka väntar!

Nattinatti
RSS 2.0