Torsdag och dödstrött

Har varit jättedålig på att uppdatera min blogg, jag vet. Men just nu känns det inte som jag har tid för något eller någon. Det är mycket med praktiken nu, sena kvällar och ja allt sånt, när man väl slutar tidigt om dagarna är man redan så pass trött för att man började så pass tidigt på morgonen att man inte orkar hitta på något alls att göra. Hinner knappt prata med min älskade K, känns lite jobbigt, hinner verken träffa J eller A för promenader. Ja just nu känns det som min fritid inte hänger med, det kommer liksom i efterhand. Helgen blev jag iallafall ledig från praktiken men inte från mitt jobb, det blir att jobba söndag kväll. Ja en dags ledigt, man får vara glad för det man får. Kan iallafall säga att jag trivs på min praktik nu, känns som jag gör lite nytta iallafall och jag känner inte riktigt att det är något jag kanske vill fortsätta inom, men jag har lärt mig mycket, och någon gång kanske jag vill tillbaka inom psykiatrin, vi får se.

Idag fick jag sluta tidigt för det var så pass lugnt, så då stannade jag en stund i stan för att kolla in slutrean, och ja, äntligen hittade jag lite fynd, en klänning, en topp, benvärmare och ett jättefint halsband, helnöjd. Ska nog tillbaka och testa en jacka jag hittade, en röd riktigt fin. superbillig också så det kan jag nog kanske unna mig för att piggas upp lite.

Dags att sova en ny dag imorgon väntar, med en sen kväll på praktiken innan man får den efterlängtade helgen!

Nattinatti!

Söndag

Veckan är slut, har varit på min praktik hela helgen, det har varit otroligt lugn eftersom mer än hälften av alla patienterna är på permis. Även om jag har varit där stora delar av helgen ha rjag även hunnit med att träffa min älskade K och haft en mysig helg med honom. I fredags blev det bio som vi hade bestämt och så åkte vi sedan hem och gjorde oss en god middag och myste. I lördags så kom jag inte hem förens strax innan nio så vi åkte till donken och åt middag och sedan såg vi film och somnade.

Pappas och min nya diet går bra har faktiskt inte ätit godis på en hel vecka nu, nytt rekord för mig faktiskt. Tur att jag hade med mig K i lördags när vi handlade annars hade jag lätt handlat godis, men han fick så att jag inte gjorde det. Tack! Istället fick jag snällt sitta och knapra i mig russin och sojabönor. Jag, mamma och pappa har även invensterat en träningsmaskin idag också, en vibrationsplatta 10-15 min på den motsvarar ca 1 timmes joggning. Det var hur jobbigt som helst, haha och allt på kroppen skakar, verkligen skakar. Så nu blir det den två gånger om dagen varje dag och lägga till lite motionspass så kanske man kommer i form till våren.

Dags att städa rummet nu som ser ut som ett bombnedslag, sedan blir det nog att gå och lägga sig, är ledig imorgon så får man sova lite extra.

Nattinatt!
Älskar dig K

Torsdag och besviken

Ja vilken svensk är inte besviken idag, när herrarna åkte ur handbollen. Jag är skitsur, jag tycker dem var värda att vinna och att dem har kämpat på väldigt bra under turneringen. Men men så kan det gå vi får hoppas på bättre tider i handbollen till nästa turnering. Idag har jag som vanligt varit på praktiken och tro det eller ej, så tror jag att jag börjar gilla stället, jag har liksom fått i mig deras rutiner, patienterna kommer och pratar med mig och jag känner mig behövd. En väldigt skön känsla att få, det är det jag vill. Jag vill finnas till och hjälpa folk, men det är samtidigt svårt, bemötandet är svårast, hur pratar med man männsikor som är djupt demprimerande?! Jag tar dagarna som dem kommer och jag tycker jag lär mig något nytt varje dag. Imorgon fredag är jag ledig igen, då ska jag älskade K äntligen ses och promenera in till stan och gå på bio och förhoppningsvis äta middag tillsammans. Helgen blir till att tillbringa på praktikplatsen, jag ska vara där kväll så jag hinner ju träffa K lite ändå i helgen iallafall.

Imorgon ska även min nya almanacka komma, jag har gått och väntat i 2 veckor nu och imorgon ska den komma, gissa om jag kommer sitta och skriva i den under mina lediga timmar i helgen. haha

Ska snart sova är helt slut, har sovit jättedåligt inatt och så skulle jag upp kl fem imorse, och jag är inte direkt morgonmänniska, så just nu vill jag bara krypa ner i sängen, dra täcker över huvudet och bara SOVA!

Nattinatti

Onsdag

Det blir inte så mycket bloggande nu för tiden, idag har jag försig varit ledig från min praktik, men annars går större delen av tiden åt till att vara där och när man väl är hemma, ja då är man helt slut och vill allra helst gå och sova. Har iallafall varit skönt med en ledig dag, dock har jag inte gjort ett dugg alls, det känns mindre roligt, man vill gärna utnyttja sina lediga dagar och göra något skoj, men idag kände jag mig inte riktigt för det, men nu mot kvällen är jag rastlös och nu vill jag göra nåot men det är faktiskt snart dags att sova, eftersom jag börjar kl sju imorgon bitti.
Är så fruktansvärt godissugen, lakrids mmmm. Men nu ska man ju börja vara nyttig, men suget efter godis finns där hela tiden. Ja livet är hårt, haha!

Har inget roligt att skriva just nu, så jag ska dra mig tillbaka och se en dokumentär på 5an nu.
Nattinattii

Måndag

Är helt slut i hela kroppen, den värkar och det gör ont, mest ryggen och magen. Idag har jag tillbringat hela dagen i sängen och tyckt synd om mig själv för att jag är magsjuk, så idag blev det att stanna hemma från praktiken och vila upp mig för morgondagen då jag måste dit annars missar jag för mycket timmar och kommer då inte att få godkänt på praktiken och för att man lärare kommer och kollar mig imorgon för att se hur det går och allt. Det har varit skönt att komma bort från stället ett tag, fundera och tänka lite om hur jag igentligen tycker att det är. Jag kan fortfarande säga att jag nog inte passar in där, men samtidigt så är det ett ställe där man också kan göra en väldigt fin insatts, utan att vara läkare, man kan rädda människor där, från att ta sina liv, försöka få dem att må bättre utan några ingrepp. Ja det är väl de jag skulle gilla med att vara på en psykavdelning. Men allra helst vill jag lägga om sår, ta blodprov och allt det som hör till ett sjukhusarbete.

Idag började pappa och jag vårt nya nyttiga liv, med att äta efter GI metoden hehe vi får se hur det går. Har inte kunnat äta så mycket idag så det var väl en bra start på det hela. Men vi ska klara det. Så nu får det bli slut på alla mcdonaldsbesök, pizza besök och allt annat onyttigt. Ska också göra träna imorgon, haha det är nog den största utmaningen för mig faktiskt.

Nej dags att sova, så man är pigg och kry tills imorgon!
Nattinatt

Älskar dig K

Onsdag

Tre dagar in på praktiken nu då, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag trivs inte riktigt där och jag kan inte säga varför heller, det är bara en känsla jag har, en sådär jobbig som man vår en "åh nej" känsla varje dag man ska åka dit. Känns jättetråkigt, ska verkligen försöka ge det en chans det har juh som sagt bara gått i några dagar. Det roliga är på jobbet är att alla känner till mig, jag är eleven som svimmade första dagen. Var uppe på en ny elbehandling idag och när jag kom till träffade jag deras cheföverläkare, och fick kommentaren "vi har reserverat en plats på golvet åt dig" sen kom en annan läkare och frågade hur jag mådde idag. Ja som sagt alla vet om vad som hände och det kommer nog följa mig hela praktikperioden. Kommer iallafall bli ihågkommen på det stället iallafall, haha.
Men som sagt, ny elbehandling idag, jag tittade aldrig på denna gång utan jag kände när jag kom upp dit och hade stått där ett tag att jag blev alldeles varm och gick istället och satte mig så att det inte skulle hända igen. Jag tror det berodde på att jag var nervös för att komma upp dit igen och att det skulle hända igen. Så nu ska jag ta det långsamt när jag är där. Händer inte så mycket mer på jobbet har fått öva ta lite blodtryck och tagit bort medicinnålar på patienterna, varit på en föreläsning och ja det är dagens händelser på praktiken. Det händer verkligen inte mycket där och jag som annars har varit på ett stressat äldreboende i ett års tid där det alltid är personalbrist så man måste springa hela dagarna till att komma hit, där man absolut inte gör någonting alls känns det som och otroligt långa pass. Nästa vecka kommer iallafall min lärare och hälsar på och kollar hur det är, vi får se vad som händer efter det om jag stannar kvar eller inte, just nu vill jag bara strunta i det, men jag kan inte ge upp än, utan ska kämpa och försöka klara av det här.

Mycket gnäll om praktiken nu de senaste inläggen, men det bli så just nu det är det enda som händer och det enda som jag hinner med just nu att göra. Känns knappt som jag har träffat min familj särskilt mycket denna vecka och knappt haft ork till att få prata med K då jag har gått och lagt mig tidigt för att kunna orka med. Man är helt slut när man kommer hem efter en dag på avdelningen, mycket nya intryck, mycket information om hur saker och ting ska gå till och massa massa annat. De är så det är när man kommer ut i det vuxna livet och ska jag nu vara ärlig -JAG LÄNGTAR TILLBAKA TILL SKOLBÄNKEN! där man vet vad som händer och sker haha.

Sovmorgon imorgon iallafall så jag ska snart sova så jag kan verkligen sova ut och imorgon fyller min kära mor år och jag kan inte vara hemma och fira henne då jag jobbar kväll. Ja livet är surt ibland, men det är bara att utstå och kämpa så klarar man det man vill klara av!

Nattinatt!

Måndag - Första praktik dagen

Ja då var då praktiken igång, första dagen idag och som mina närmaste vet så har jag fasat för denna dag och haft lite ångest och mått dåligt över att få ha praktik på en psykavdelning. Men som sagt jag var där idag och när jag kom hade jag en posetiv inställning med mig från första början. Min handledare är ursnäll, övrig personal verkar också snälla och trevliga och patienterna, ja dem får jag inte direkt diskutera här. Men kan iallafall säga att när jag kom dit försvann min oro, det kändes bra. Fick följa med en patient till sin elbehandling, det låter väldigt läskigt, men det var inte så farligt inte att se på iallafall som jag trodde. När jag och min handledare väntade på patientens uppvaknaden, blev jag helt plötsligt yr och det svartnade för ögonen på mig och jag svimmade. Minns inte så mycket och det var nog första gången jag har svimmat, det var lite läskigt faktiskt. Sen fick jag åka rullstol ner till avdelningen och sitta två timmar i personalrummet och vila upp och och återhämta mig. Snacka om pinsamt, första dagen på praktiken och jag svimmar, dem kommer ju tro att jag inte tål något, hehe men nu kanske dem inte kör med mig som många gör med sina praktikanter. Orsaken det vet jag inte, tyckte inte direkt något var obehagligt eller sådär, tror nog att jag hade för mycket press på mig, samtidigt som min ångest förra veckan att behöva gå dit, det måste ha släppt när jag var där och utlöste detta, vad vet jag. Men jag mår iallafall bra nu och ska tillbaka dit imorgon och göra ett nytt försök.

Blev också redan första dagen erbjuden att kanske jobba som timmis där efter min praktik är slut, men jag vet faktiskt inte. Jag har inget emot dem som mår dåligt, absolut inte. Men jag tror inte det är något för mig, jag är nog inte stark nog att klara av ett sådant yrke. Jag ska stå ut i fyra veckor på min avdelning sen tror jag inte att jag återvänder dit allvarligt talat, men som sagt man ska aldrig säga aldrig.

Ska nu lägga mig på soffan, är dödstrött, det var varit en välfigt lång dag och händelserik så jag behöver nog koppla av, fundera över dagen och samla energi tills morgondagen.
Nattinatti

Torsdag

Idag började skolan igen men jag gick inte dit, kände mig inte klar med lovet och orkade inte sitta i skolbänken en hel dag och lyssna och göra saker om och om igen. Kändes som jag kunde ta vara på dagen och göra nåot roligt istället. Det blev att K och jag promenerade in till stan och gick på bio, vi såg guldkompassen och jag tycker faktiskt att den var riktigt bra även som K sa, den är väldigt lik narnia, men jag älskade narnia så jag gillade verkligen denna film också. När jag kom hem var det bara att byta om, byta skor eftersom jag hade så himla ont i fötterna av att ha gått så långt idag sen så åkte vi till syrran hela familjen och åt middag och firade pappas födelsedag i efterskott, det var mycket trevligt.

Imorgon är det fredag igen, och då måste jag nog ta mig ner till skolan, dock är det tydligen en kort tag med bara info om praktiken. Så det ska jag nog orka med iallfall, det ska även bli roligt att träffa klasskamraterna iallafall vissa. Sen har jag en hel helg framför mig med min älskade K, underbart! 

Dags att dra sig till soffan och sjunka ner och bara koppla av tills det snart är dags att gå och sova!
Nattninatt!

Onsdag

Sista dagen på lovet, sista dagen på ledigheten, och sista dagen att få göra vad man vill, när man vill. Nu börjar återigen verkligheten och just nu känner jag mig inte riktigt redo för den, det är nu det gäller, det är nu det ska avgöras om jag klarat av yrket som mentalskötare och som undersköterksa, nu ska det avgöras. Praktiken börjar på måndag klockan 08.00 på st: Görans allmän psyk avdelning, jag kan säga att jag har ångets, en sådan som sätter sig i kroppen och gör en helt seg. Det jag vill utbilda mig till är undersköterska, inte mentalskötare varför måste man då tvingas gå den? Jag måste ge det en chans, men om jag ska vara ärlig är jag livrädd, men vet inte riktigt för vad heller. Alla på ett psyk är inte helt galna utan är där pga av olika andra orsaker som inte gör dem till galningar. Man får se hur det går, jag ska göra ett försök, kanske är det bra och kanske inser att det här vill jag jobba med , eller så klarar jag inte av det alls, tiden den får avgöra saken.
Imorgon börjar som sagt skolan igen, förstår inte vad vi ska dit och göra imorgon, då vi ändå inte kommer börja något nytt eftersom praktiken pågår i två månader. Känns juh helt meningslöst att sitta där då och repitera så jag funderar på att skita i morgondagens skola, göra något roligt istället och gå till skolan på fredag då vi bara ska prata lite om praktiken, det känns juh mer nödvändigt att gå på iallafall.

Vilket klagoinlägg det blev idag, men ibland måste man få ut sina känslor och tankar för att kunna gå vidare och må lite bättre och det gör jag faktiskt nu. Nu ska jag försöka vara posetiv till praktiken och hoppas att det kanske är något för mig att bli mentalskötare trots allt

Trevlig kväll!

Söndag

Då har man flyttat hem igen till sig, efter över en vecka hos K. Det har varit väldigt mysigt att få vara så mycket med honom, jag hoppas att en den dagen kommer då vi får en lägenhet tillsammans och äntligen kan bo med varandra. När jag iallafall kom hem idag, hade mina föräldrar redan börjat med att fixa och dona i köket med att spackla och slipa allt som går att spackla och slipa, nu är det ny färg i köket som gäller så jag har hjälpt mamma att måla halva dagen, rätt roligt faktiskt men det är mycket kvar att göra, tur att man inte börjat skolan förens på torsdag.

Nu har det iallafall gått 6 dagar in på det nya året, igår hade jag och K varit förlovade i 4 år.
Jag hoppas att 2008 blir ett händelserikt år:

*  5 år med K
*  Utbildat undersköterska i sommar
*  Utomlandsresa
*  Få ett nytt jobb
*  Jobba massor
*  Flytta hemmifrån

Torsdag

Det har inte blivit så mycket skrivande denna vecka då jag knappt har varit hemma alls, har så gott bosatt mig hemma hos min älskade K eftersom mina föräldrar har semester och därför inte hemma och jag hatar att sova ensam. Men det är mysigt att få vara med K så mycket. Har varit en ganska lugn vecka, vi har varit och shoppat lite granna, hittade lite saker på mellandagsrean och K köpte sig en ny dator som han nu sitter och pular med. Annars har det blivit en hel del serietittande på OC bara tagit det lugnt som sagt. Som är väldigt skönt att göra innan skolan åter börjar som den gör om en vecka, ångest. Då börjar även praktiken och det är väl den man har ångest över om hur det kommer gå, om man får en bra handledare, om man får bra tider, ja allt det där. Men samtidigt kommer det bli spännande skulle jag tro, det ska iallafall bli skönt att få komma bort från skolan och slippa plugga ett tag.

ska försöka få älskling att gå och sova nu för jag är trött
Nattinatt
RSS 2.0