Måndag - Farfars födelsedag

Grattis farfar som nu lever i himlen på din födelsedag
Hade du levt idag skulle du blivit 91 år.

Saknar dig

Måndag - Bloggtorka

Min blogg och jag själv har kommit in i en bloggtorka period. Jag känner att jag inte har särskilt mycket att skriva om just nu. Att tjata om hur trött man är,. hur dagen på jobbet har varit och så vidare känns inte särskilt intressant att skriva om jämnt. Och säkert inte alls kul för er att läsa heller varje dag, ständigt. Så tills vidare, tills något händer kommer bloggen gå i paus. Hur länge vet man inte beror på vad som händer...

Kan iallafall berätta att jag och K har bokat en kryssning nu som vi åker iväg på den 18/8, jag längtar det ska bli så roligt och redan på fredag flyttar han in hos mig under tre veckors tid, hur underbart kommer inte de bli..Blir nog en del att skriva om då, men tills dess får ni hålla er till tåls, jag kommer tillbaka...

Nattnatti

Torsdag - Het dag

Värmen fortsätter, solen verkligen steker på en när man är ute, det är härligt. Men idag var det helt vindstilla här på ön och det kändes nästan som man skulle svettas bort., inte alls trevligt. Efter jobbet mötte jag iallafall upp K och vi gick och tog en glass för att svalka av oss lite samtidigt som vi diskuterade våra sommarplaner lite. Har igentligen inte särskilt mycket att skriva om idag. Ska hoppa in och ta en kall dusch, slappa lite och äta mammas goda äppelpaj och sedan ska jag till K och sova där. Imorgon ska vi in till stan och shoppa lite innan jag ska in till jobbet och jobba långhelg. Det är juh typiskt när det nu ska bli 30 grader varmt HELA helgen. Vad gör man, måste man så måste man.

Ha en mysig kväll allihopa!

Onsdag - En dag på stranden






Idag är det riktig sommarvärme ute, helt underbart väder, tycker ni inte?
Jag har iallafall spenderat några timmar på stranden och lapat sol, förhoppningsvis blev jag iallafall lite brun eller åtminstone röd. Första gången i år jag beökte stranden och satt på mig bikinin tur att stranden ligger skymd så slipper man skämmas allt för mycket.

Nu sägs det att sommarvärmen äntligen ska komma till oss, och gissa vad? Jo jag ska jobba heeela helgen och kommer inte kunna ta vara på det fina vädret, det suger.

2½ vecka kvar sen får jag äntligen semester,yeeaha!

Ha en bra dag i sommarvärmen, ta vara på den..



Något att fundera över...

Ni kanske minns att jag sa förra veckan att jag var lite nervös med att jobba med en person på jobbet. Snacka om att man dömer människor i förväg. Jag måste nog avslöja att jag TYVÄRR är en sådan människa. Tänk vad fel jag hade, hon var juh trevlig och rolig att jobba med. Visst läxade hon upp mig lite, men det var juh för att jag skulle lära mig och jag vill gärna veta om jag gör något fel. Man lär sig av sina misstag, så är det bara.  Efter att vi hade jobbat klart passet fick jag värmade ord från henne som tyckte att jag var gullig person som bemötte patiernerna och personalen på ett vänligt sätt.
Idag på jobbet fick jag en jättetrevlig kommentar av en patient och hennes anhörig. Jag skulle ta blodprov på tjejen och det gick super. Han kommenterade att jag var duktig och frågade hur länge jag hade jobbat som usk. En månad drygt svarade jag glatt och båda tittade förvånat på mig och sa, "och är så duktig på att sticka redan?" Jättekul att få snälla kommentarer på att man är duktig. Dem tyckte att jag verkligen passade för mitt jobb för jag var så trevlig och omtänksam. Hur glad blir man inte av sånna ord en morgon? Med sådana ord är det värt att kliva upp tidigt på morgonen och veta att man gör något bra. Jag älskar mitt jobb! Jag gör verkligen det. Gillar mindre att man måste jobba helger, men det är sånt som ingår i jobbet.

Med detta inlägg vill jag poängtera att man ska inte dömma människor efter deras utseende, utan lära känna och ge varje människa en ärlig chans att visa vad den går för. Samt att det är viktigt att ge folk värmade ord då och då. Man uppskattar det verkligen. Tack vare alla gulliga kommentarer jag har fått från patiernterna och personalen börjar jag känna mig trygg i min roll som undersköterska och kännt att jag har valt ett yrke där andra tycker jag passar in i. Det har gett mig styrka, mod och vilja till att satsa 100 % och gett mer spark i baken till att kanske förverkliga mitt drömjobb. Min dröm är att någon gång (gärna innan 30, ) ha börjat plugga till barnmorska.

Ge överaskande komplimanger, det är viktigt att vi alla får höra det då och då för att känna att vi gör något bra!
Tänk på det!


Snart 1 år

Snart har jag haft min lilla blogg i ett år, nästa månad. Tänkt va tiden har gått och vad som har hänt under året. Både roliga och tråkiga saker. Jag började skolan, avslutade skolan med att jag blev undersköterska. Jag har ett nytt jobb som jag verkligen älskar, äntligen slipper jag mitt gamla skitställe. Ännu ett år med min K har gått och vi är snart inne på vårt femte år tillsammans. Tänk att man kan älska en person så mycket som jag älskar honom. Helt underbar känsla iallafall.
Mycket mer har säkert hänt, men det här är det jag vill minnas och det jag är mest stolt över mig själv att jag lyckades nå mitt mål.

Måndag - Sommarkänslor

Jag har alltid varit en sådan riktigt äkta sommarmänniska, som har tagit nytta av varje liten solglimt som getts. Som har sprungit raka vägen ner till badklipporna för att få svalka kroppen i det iskalla vattnet. Nu när vi är mitt i sommaren längtar jag till hösten, då man får mysa i stora tjocka tröjor, halsdukar och mössar. Varma sockor och benvärmare och ett par läckra stövlar. Just nu vill jag att det ska bli höst. Sommaren är Sverige bestär ändå bara av regn till största delen av sommarperioden. Men visst kan sommaren också vara underbar. Äta glas i solen, göra trevliga utflykter, picknick, grillningar, lättklätt, sommarklänningar, flipflop. Sommaren är ändå en härlig period som vi bör ta vara på. Även om det regnar är det ändå varmt i luften och vi kan inte direkt påstå att regnet är långvarigt om dagarna. Det klarnar upp lika fort igen.

Älska sommaren.





2 veckor kvar till min älskade K kommer att bo hos mig
Det är också en anledning till att jag älskar sommaren.

Älskar dig K, du betyder mycket!!!

Söndag - Hårdträning

Det har varit dålig uppdatering här på bloggen under helgen. Jag har hellre spenderat min lediga tid åt att äntligen få umgås en hel helg med älskade K än att sitta framför dator. Det kändes mycket viktigare. Igår var vi ute på en långpromenad i det fina vädret och gick förbi kykogården. K brukar vilja gå dit och kolla graven. Jag kände mig inte för att gå upp till mormor, kände mig inte redo för det än. Det räckte att bara se kyrkogården var det jobbigt och man försökte hålla tårarna i schack. Någon dag ska jag vara stark och gå upp till mormor men igår var jag inte det. Men den dagen kommer.

Idag låg jag länge och väl och segade i sängen innnan jag kom iväg hem för att börja träna. Tränade faktiskt i nästan 1 ½ timme, det var riktigt skönt. Jag ska börja bli duktig igen, jag ska gå ner mer i vikt. Nu blir det hårträning en tid framöver.

Torsdag - ............

Idag var det dags att återvända till jobbet igen, efter två dagars ledighet. Kan inte direkt påstå att jag har någe vidare lust att jobba idag, dels för att det har varit så väldigt skönt att vara ledig och andra anledning är att jag jobbar med en dam ikväll som jag inte är riktigt säker på vart jag har henne. Hon är lite svår och verkar vara lite sådär suraktig. Jag ska nog inte uttala mig för mycket i det här innan jag har gett henne en ärlig chans. Jag hoppas att dgen rinner iväg snabbt och smidigt sen är det redan fredag imorgon och en ledig helg jag ser fram emot.

Igår började jag återuppta min träning igen som jag la lite på is efter att jag hade varit hos min husläkare med onda knät. Hon sa åt mig att inte träna på ett tag. Men nu tre kilo upp MÅSTE jag börja igen. Så det gjorde jag igår och fick lida för på kvällen när man slappnade av, knät värkte och dunkade. Fanns just nu får jag helt enkelt bara stå ut. Det är juh skönt att träna, powerwalka och sådär jag får helt enkelt fortsätta ha ont i knät tills jag får kallelse till sofiahemmet. För nu ska extra kilorna bort innan semestern och så är det bara.

Dags att springa iväg till jobbet nu!
Ha en trevlig dag

Tisdag - Hårskräckis och en rosa laptop

Gokväll
Nu kan man äntligen uppdatera bloggen, den har inte fungerat för mig och kanske för andra under kvällen. Idag har jag iallafall fått vara ledig, men kroppen den är så van nu att gå upp tidigt att man inte kan få sånadär riktigt lång och skön sovmorgon. Det gjorde försig inte så mycket kände mig rätt utvilad när jag vaknade vid nio. Då var det bara att gå upp och göra sig iordning, mamma ville åka iväg till stinsen för att shoppa lite och jag säger oftast aldrig nej till det. Jag hittade iallafall lite, två toppar, tre halsband, lite smink, hårspännen och en hårinpackning. Efter våran shoppingtur fortsatte jag själv sedan i stan där jag skulle köpa självhäftande plast i rosa för att dekorera datorn med samt lite stenstrass.Pappa gjorde ett utmärkt jobb med det och nu har jag en rosa laptop, vad mer kan man drömma om, jag ÄLSKAR den!
Efter maten skulle man klippa mitt hår, efter de sista frisörbesöket med slingorna tycker jag att topparna såg slitna och äckligt ofräscha ut så mamma skulle då klippa lite (hon brukar göra det) Men denna gång vet jag inte vad som hände, det blev inte riktigt bra så pappa kom och klippte till de lite och ja, nu är det kort, haha. Men nu istället ser det så mycket fräcshare ut så det var väl värt det, det är bara de att jag älskar verkligen mitt långa hår så jag blir lite deppig ibörjan innan man har vant sig. Vilken hårskräckis jag har haft det idag.
Inför kvällen hadevi  köpt hem lite gott och sjönk till allsången och löste mord i morden i midsommer. Nu ska jag krypa ner i sängen och glo lite på sex and the city innan det är dags att sova. Imorgon är jag också ledig, hur skönt som helst. Än så länge är dagen planlös, men nog ska man allt hitta på något men det får bli morgondagens problem.

Nattinatti allihopa!


i love it!
Tack pappa

Söndag - Bråk på jobbet.

Gokväll!
Har nyss tagit mig upp ur soffan. Jag, min moster och mamma har gottat i oss chips och dipp och glott på film, en riktigt söndagkväll. Nu är jag helt slut i hela kroppen, imorgon är det sista dagen på jobbet och sen har jag två lediga dagar framför mig, hallelulija!
Helgen på jobbet har varit lugn, dock idag fick jag världens utskällning av en patient (dock var det inte jag som hade gjort fel) Det var nämligen så att patienten kom in med ambulans, men hon var så dålig så hon gick omkring i korridorerna och sådär. Sen hade vi juh även andra patienter som var sämre än henne och på ett sjukhus så är det läkaren som ska prioritera och ta hand om patienterna så dem blir undersökta. Medan våra sjuksköterskor då tog hand om patienter som skulle skrivas in blev den här patienten helt galen att inte hon fick någon hjälp. Jag råkar då gå förbi och då var hon skitsur och sa att vi behandlade henne som skit och att hon skulle anmäla oss. Hon menade då bara för att hon kom in med ambulans skulle hon prioriteras först, även fast hennes tillstånd var bättre än andras. Det slutade med att hon drog därifrån utan att träffa läkaren och då kan man inte vara särskilt sjuk. Jag såger dådet, man får träffa konstiga människor i mitt yrke och det gäller juh att inte ta åt sig saker. Självklart tog jag åt mig lite, men samtidigt vet jag att jag inte har gjort fel och ingen annan på avdelningen heller, så det är väl bara att anmäla oss dårå.. Efter att hon hade gått blev det åter lugnt på avdelningen och dagen flöt på lugnt och stilla.
Efter jobbet åkte jag hem till min syster där jag mötte upp resten av min familj och firade hennes sambo som fyller år idag. Dagen slutade med att vi hamnade i soffan....

Dags att sova, blir att gå upp tidigare än vanligt imorgon då jag ska köra i min moster till centralen som sedan ska fara hemåt.

Nattinatti

Grattis M på 27 årsdagen

Lördag - Härligt!!!!

Gokväll!
Har för bara en liten stund sedan tagit mig hem, efter en otroligt tråkig dag på jobbet där det var helt stilla, tre patienter inlagda och knappt några besökte jouren. Skönt att många av er därute är friska, men tråkigt för oss som måste försöka hitta på annat att fördriva lördagskvällen med.

Igår fick jag träffa min underbara K. Vi hade det jättemysigt, hemligt hemligt..Och imorse hade jag inte alls lust att kliva upp och lämna honom. Att bara ligga i sängen, hud emot hud och bara mysa och klia på varandra, helmysigt. Inatt blir jag tyvärr ensam eftersom jag jobbar morgon. Så det blir snart till att göra sig iordning och gå och lägga sig.

Trevlig helg
Nattinatt



Den vackra buketten jag fick av pappa när jag fyllde år.

Torsdag - Kärlek




Jag älskar dig K

Torsdag - Hemsk morgon

Godmorgon, efter en början till god sömn som under de tidiga morgonkvisten blev sämre vaknade jag upp strax efter klockan nio och k'änner mig helt seg, trött och orkelös i kroppen.Det är följden från mardrömmen. Sa till mig själv igår "är det fint väder när jag vaknar ska jag sola innan jobbet" men jag orkar verkligen inte stressa mig ut idag. Jag tror jag stannar inne, leker med nya datorn och kollar lite på sex and the city innan det är dags att göra sig iordning för jobbet.

Ha en solig dag!
kram

Onsdag - Min lediga dag

Gokväll!
Idag har jag haft en trevlig och solig dag helt ledig från plikterna. Dagen började med en välförtjänt sovmorgon. Tog en promenad till vårt lilla centrum och gjorde bankärenden. Fixade ett nytt bankomatkort för mitt gamla fungerar när det själv vill och det är då lite pinsamt när man står i kassan och ska betala och kortet inte fungarar "eeh förlåt, mitt kort är lite konstigt, jag lovar det ska finnas pengar på kortet" Sen kände jag mig sådär lagomt vuxen och öppnade ett pensionskonto, hör bara på namnet. Jag, 21 år sparar för min pension. Känns juh lagomt tidigt men som de säger, ju tidigare, desto bättre. År 2052 är det min dag att få gå i pension. Herregud det låter som en evighet fram. Tänk va länge man måste slita.
Iallafall efter banken åkte jag in till stan och shoppade födelsedagspresent till syrrans sambo och såklart lite till mig själv också. Sen kom K in också och vi åt lunch och strosade runt lite på stan och glodde i affärerna innan vi möta upp min älskade vän S och åt glass på trappan på högtorget och njöt av solen. På vägen hem mötte vi upp pappa som körde hem oss och samtidigt hämtade min nya laptop som kom idag så nu har han varit snäll och fixat iordning den hela kvällen.. Så nu sitter jag och fixar och donar med den. Älskar den, äntligen går det snabbare att surfa runt, slippa att vänta och vänta för varje sidobyte man gör.

Nu ska jag återgå till att lära mig den lite, sen blir det sova
Nattinatti

Måndag - Fina presenter och en bra dag

Dagen börjar snart närma sig mot sitt slut, min dag har varit bra. Först en lugn dag på jobbet som gjorde att jag kunde smita tidigare idag. När jag kom hem möttes jag av min syster och min moster hade kommit. En stund senare kom syrrans sambo. När pappa kom hem fick jag en stor bukett med blommor, dem är så fina. Blir att ta kort dem så jag kan dela med mig av de vackra blommorna. Har fått många fina presenter - Kläder, smink, pengar, fluffiga kuddar, och så fick jag sex and the city boxen gissa om jag vart glad eller vad.. Nu vet jag vad min sommar kommer att bestå av när det regnar utanför fönstret

Imorgon blir det en tung dag, en jobbig dag. Imorgon skulle det vara mormors dag att fylla år. Vi som har firat i alla år ihop, det var rätt tomt utan henne idag, vad kommer det då inte bli imorgon?..Ska ner till graven imorgon efter jobbet. under dagen är det urnsättning den missar jag tyvärr på grund av jobb. Det känns iallafall viktigt för mig att åka ner dit och lägga en blomma, men det kommer vara jobbigt..

Nu ska jag gå och äta mer tårta och njuta av de sista timmarna på min dag
Nattinatti

Tack till alla som kom ihåg mig idag
Tack K, mamma, pappa, syrran, M ni är bäst!

Måndag - Min födelsedag

Idag är det min dag, min födelsedag. Förr tjatade jag i flera veckor att jag fyllde år så att mamma och pappa absolut inte skulle glömma bort mig (som dem aldrig heller har gjort på alla 21 åren) Dagen före den stora dagen var man så pirrig att man inte kunde sova på natten utan man vaknade ofta och väntade på att höra familjens juvliga sångstämma till " ja må hon leva" Idag känner jag inte sådär längre. Men jag tycker ändå om det och njuter av min dag. För det kommer alltid vara min dag, då folk kommer för att träffa mig och ringa mig för att det är jag som fyller år. Sen är det inge fel med presenterna heller, dem har jag inte växt ifrån än. Det enda som är borta är pirret i magen, tjatet som tidigare har skett i månader. Men visst njuter jag av min dag, den 7 juli kommer alltid tillhöra mig.

Söndag - Helg på landet

Efter funderingar och ångest blev det att jag åkte iväg till landet i fredags kväll. Innan jag åkte dit träffade jag först min K då vi åt middag först tillsammans och glodde lite på serier vi båda följer. Strax innan nio åkte vi och handlade sedan åkte jag mot landet medan han gick hem till sig. Under lördagen åkte mamma och jag in till stan och shoppade lite. Hittade en kjol och en klänning samt lite födelsedagspresenter. När vi åkte tillbaka till landet tog iallafall jag vara på solen och förbättrade på brännan lite granna. Idag är det sista dagen på ledigheten, imorgon börjar en tung vecka som består mest i att jobba tyvärr.

På jobbet tar vi hand om patienter som kommer för att göra sena aborter, där fostret redan är utvecklat. I fredags var det min tur att ta hand om en sådan patient. När väl fostret hade kommit ut ville hon se det. Innan dem ser det brukar vi fixa till det och lägga det fint i en duk. Det var hemst, vågade knappt röra vid fostret var så rädd att ta sönder han. Dem är visst inte så ömtåliga, men det var en obehagskänsla  och fåfrestande att ta vara på den. Dock var detta lilla foster ett missbildat sådant att det troligtvist inte hade klarat sig. Annars ser vi ofta helt friska foster som det inte är några som helst fel på. Sådant känns grymt och ansvarslöst av de såkallade föräldrarna att låta det gå så långt innan man bestämmer sig sitt beslut.....
Nog om det, de är deras ansvar. Man får se mycket på jobbet som påverkar en.

Dags att börja tjata lite om middag
Trevlig dag i fina solvädret.

Torsdag - Beslutsångest

Jag har problem, beslutsångest. Vill jag två saker har jag svårt för att bestämma mig. I helgen vill jag två saker, jag vill såklart träffa min K men samtidigt skulle det vara skönt att åka till landet, det lockar också. Nästa helg jobbar jag också, och då har vi inte spenderat många dagar tillsammans på nästan tre veckor. Det är väl följden av arbetslivet, men det är tråkigt när man ändå är van att ses åtminstone helgerna. Jag får helt enkelt sova på saken och se om jag fattar något beslut under dagen imorgon...Dagens problem....

Onsdag - Ingen lust idag

Godmorgon!
Vakna för bara för en liten stund sedan av en blöt nos mot mitt ansikte från min hund som kom hem från landet över dagen. Tänk vad man kan sakna ett djur så mycket på så kort tid. Iallafall det var bara att kliva upp. Nu ska jag snart göra mig iordning för att åka iväg till jobbet. Idag har jag absolut ingen lust alls att åka in och jobba, hade gärna varit ledig en extra dag. Men man kan inte alltid få som man vill så jag får snällt åka iväg till jobbet oavsett som jag vill eller inte.

Ha en bra dag!

Tisdag - Fullbokad dag

Gokväll!
Min lediga dag har varit fullbokat, med trevliga saker hela dagen. Det var skönt att komma ut från lägenheten, träffa lite folk än att bara sitta hemma i tystheten och ensamheten. Min dag började med en lång och skön sovmorgon sedan bar det av till frisören där jag ljusade upp mitt hår. Äntligen känner jag mig som mig själv, det är i ljust hår jag trivs som allra bäst. Så med det är jag nöjd med slutresultatet. När jag var klar mötte jag K en snabbis och sedan åkte jag hem för att duscha och byta om för att sedan åka till min kära syster som även var ledig idag. Vi åt lite lunch medan vi kollade på några avsnitt av sex and the city. Stannade även kvar och fick en riktigt god middag. Jag är sämst som kock, och under dessa 1 ½ vecka jag har bott ensam har det inte blivit särskilt mycket hemlagad mat, utan mest ätit på jobbet eller rört ihop något lätt, men inte särskilt god mat. Så ritkigt hemmagjord mat var hur gott som helst. Syrran är en motsatts till mig, alltså en riktigt duktig kock.
När jag åkte från syrran tog jag en sväng förbi en vän som bor i närheten, en vän jag ser mycket sällan som jag helst skulle vilja se mer av. Min tanke var att bara dyka upp säga hej, ge henne en kram och sen fara hem. Det typsiska var att hon var inte hemma. Min otur när man väl är i närheten då är inte hon det. Det får helt enkelt bli en annan dag...

Dags att lägga sig, en ny dag imorgon med en ny dag på jobbet.
Nattinatti!



 

RSS 2.0