Tisdag - Dagarna som gått...

Godkväll
Har varit jättedålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna, sorry. Har haft en del att göra. I torsdags kom min kära storesyster hem och vi hade en tjejdag med mamma och bakade hela dagen och dekorerade våra cupcakes. Vi hade det jättemysigt och åt ihjäl oss av de goda cupcakesen. I fredags började jag mitt "rumprojekt". Plockade ut allt ur rummet och målade om. Kan ju säga såhär, jag ska ALDRIG mer ge mig på ett sådant projekt igen, iallafall inte på ett tag. Inte visste jag att det var ett sånt jobb att måla. Verkade vara hur enkelt som helst. Men att klättra upp och ner på en stol, försöka att inte måla taget eller saker runt omkring. Ja det tog sin tid iallafall. Nu är det iallafall äntligen klart. Mamma hjälpte mig att måla i söndags medan jag jobbade och pappa har borrat upp mina fina hyllor jag och K var och köpte på ikea i fredags. Han har även satt upp min tv på väggen. Jag älskar aillafall mitt nya rum. Tror mamma blev lite orolig när jag sa att jag älskade det. Nu tror inte jag kommer att flytta ut på evigheter, vi får väl se. Tänkte att jag skulle visa förvandlingen, men nu är det mörkt så jag tar korten imorgon.

Under helgen var det jobbet som gällde, skönt nog hade vi faktiskt en relaktiv lugn helg och det passade mig perfekt efter fredagens slit med målningen. Kan ju erkänna att jag fick träningsvärk i låren, så otränad är jag att jag inte ens kan måla utan att få träningsvärk, pinsamt!

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig, har en lång vecka framför mig, men på fredag åker jag ut med mina föräldrar till landet och ska ha en avslappnade helg ute i skogen, härligt! jag långtar dit. K ska ut på båtkryssning med sina vänner. Vi får hoppas att dem får tur med vädret.

Nattnatti
Bjuder på nya cupcakes bilder






Det var mina cupcakes




Syrrans cupcakes

Måndag - Jag lever

Hej
Jag lever...men jag skriver mer imorgon. Nu är det sängen som gäller.
Nattinati

Onsdag - Full fart...

Det börjar bli riktigt kul att hålla igång bloggen just nu, har fått många läsare, jättekul! Fortsätt läs och komentera.
Även idag har jag varit i full fart hela dagen. Fick först en härlig och skön sovmorgon, sen var det bara upp och fixa sig, hade ju lovat mamma att stå som hennes modell idag. Vid elva kom K för att hämta mig och vi åkte till donken för att äta lite lunch. Första donken på tre veckor, det är nog rekord för oss. Men gott var det. Efter det lämnade jag av K hemma och sedan for jag iväg till jobbet. Sprang först upp till mörby centrum för att lämna tillbaka min klocka jag köpte på guld fynd. Det är andra gången jag är där med den och nu fick jag äntligen en ny, får hoppas att den kommer fungera bättre. Sen efter det var det bara att gå in för att arbeta. Vi hade en rätt så lugn kväll idag. Fick många komentarer för min nya frisyr. Några kände inte igen mig medan chefen kom snabbt in genom dörren och bara stannade upp och glodde på mig chockat och sa "Du är ännu blondare..med lugg, va snyggt" fem minuter senare kommer biträdande chef och även hon stannar upp tvärt i steget och bara tittar på mig och säger ungefär samma sak. Det är rätt kul att göra förändring så folk chockade när man ser än.
När jag kom hem från jobbet började jag genast börja skruva ner sakerna från min vägg. Imorgon ska jag spackla, tejpa och göra klart för målningen på fredag. Och imorgon kommer även min syster hem och då ska vi ha en tjejdag med mamma också och baka massa olika sorters cupcakes med olika dekorationer på, ska bli kul.

Nu är det dags att sova så man hinner med allt imorgon
Nattinatti sov gott allesammans!

Tisdag - Förändringar

Gokväll
Har varit i full gång hela dagen och än är inte energin slut. Dagen började med att jag for till jobbet strax efter kl sex imorse. Smet ifrån där strax innan tre och sparang förbi frisören och klippte mig en lugg. Från frisören till affären för att köpa lite hårfärg. Hem för att äta middag och efter middagen hade jag lurat med mig mamma till rusta och K-rauta där jag inhandlade en massa väggfärg. Ja nu är det dags för lite nytt. Och med det menas med att jag tackade nej till lägenheten i Danderyd och ja det känns rätt. Nu ska jag lägga lägenhetssökandet lite på hyllan och börja titta lite smått igen till nästa år hade jag tänkt. Tillbaka till min väggfärg. Så efter vi hade kommit hem från affärerna slängde jag i hårfärgen och medan den verkade så började rensa vägghyllorna i rummet. På fredag ska det börja målas, gärna tidigare också, läängtar, längtar, längtar till det blir färdigt, Jag tror det kommer bli ursnyggt iallafall. Kasta ut lite gamla möbler och in med lite nytt. Det känns som det behövs,

Nu ska jag städa upp lite här, sortera lite vad som kastas och vad som ska sparas sen blir det nog sova. Har lovat mamma att ställa upp som modell imorgon i hennes "studio" innan jag ska iväg till jobbet. Då lägger jag samtidigt in bild på den nya frisyren.

Nattinatti

ps. kul att fler har hittat hit och läser.

Måndag - Ny vecka

Godmorgon
Ny dag och ny start på veckan. Sista veckan med GI, eller ja vi blandar nu gi med vanlig mat. Jag tror att alla i familjen har tröttnat lite för alla har börjat fuska. Förut var det ibland, någon liten godisbit, nu är det så gott som varje dag. Ska försöka hålla ut ett tag till och gå ner lite mera. Mitt reslutat i nuläget är; - 6 kg. Har fyra kvar så det är bara ge sig tusan på att det går och kämpa lite till. Ska försöka gå ner de sista innan jag åker till landet om 2 veckor. Dem har ju en sån trevlig affär där med massa kläder till billiga priser. Skulle vara roligt att shoppa lite nya kläder när man har gått ner det man skulle. Så kämpa, kämpa, kämpa...

Nu börjar det bli dags att göra sig iordning för att snart åka till jobbet!
Ha en bra dag

PS jag har fortfarande inte bestämt mig om lägenheten. Vad är det som gör att det är så hiiiimla svårt att bestämma sig?

Söndag - Beslutsångest

Sista dagen på helgen, varför måste helgen gå så fort?...Lediga dagar bara flyger iväg. Helgen har iallafall varit lugn. Igår klev jag knappt ur sängen hos K utan halva dagen spenderades i sängen, under täcket med en film, härligt! Idag däremot har jag, pappa och mamma varit på lägenhetsvisning i Danderyd. En jättefin etta till mig. Nu ska det bara ta en riktigt genomtänkande och bestämma hur jag ska göra..så som det ligger till nu i huvudet på mig är att jag gillar verkligen lägenheten, området är jag förälskad i, det är cykelväg till jobbet som är perfekt, nära hem till ön. MEN....igentligen tror jag inte att jag har några men. Jag har bara sån beslutsångest, som alltid när det är dags att bestämma något, varför ska det alltid vara så jäklans svårt?! Det är mycket pengar det handlar om? och om jag inte skulle trivas är det inte bara att flytta hem igen utan man sitter där med en lägenhet som ska betalas. Ja jag har en del att fundera på under kvällen och imorgon.

Innan jag börjar med det ska jag se hål i väggen
pok

Onsdagnatt - Nya cupcakes

Snart läggdags. Efter det senaste inlägget har jag lugnat ner mig lite. Har funderat lite och kommit fram till att det kommer att komma en dag då det är dags även för mig att få stå på mina egna ben. Tills dess bor jag kvar hemma, och det är gör mig inget heller. Istället funderar jag på att göra om mitt rum lite, måla om, kasta ut gammalt och in med nya grejer. Känns som det skulle behövas göras en förändring (en billig sådan) Ni som känner mig kan ju säkert gissa vilken färg det kommer att bli i mitt rum då.
Under kvällen iallafall fick jag och mamma ett nytt ryck att baka nya cupcakes fast med ny topping på, härligt goda blev det. När dem blev färdiga, kokade vi te, kröp upp i varsin fottölj och satte på min nya älsklingsfilm (som jag säkert kan se hundra gånger om) Sex and the city filmen. love it!




Mumsiga cupcakes. från Lailas bakbok.


Nu ska jag se om jag kan få tillbaka min säng från min älskade lilla woffa.
Nattinatti

Onsdag - Irreterade storbloggare...

Nu är jag bitter. Kom nyss hem från banken, har kollat vad jag har för möjligheter till att ta lån och hur mycket. Kan ju säga såhär att jag inte kommer att ha någon som helst möjlighet att kunna köpa mig en lägenhet. Det jag blev mest irreterad av var att hon slutade med att säga " Det är bättre om ni är två" Ok nu vill jag ju flytta ihop med någon. Men dem som vill flytta från sitt barndomshem och kunna bo ensam, har absolut ingen möjlighet till det om dem nu inte har ett riktigt välbetalt jobb, föräldrar som betalar eller tjänar miljoners, miljoners kronor på sin blogg som blondinbella gör så hon inte ens behöver ta några lån. Ja jag ska nog göra som alla dessa "storbloggare" göra  skriva om mode, om korkade ideer och åsikter så jag kan bli riktigt stor inom bloggvärlden och tjäna en massa pengar. Helt sjukt det här med bloggen och pengar. Vad har dem som tjänar  tusenlappar för speciell blogg som ingen annan har?
Och ja...jag är avundsjuk, men vem är inte det..kan inte direkt påstå att det står något vettigt i några av storbloggarnas bloggar..Kenza om sina fester, TH och rökarbilder, Kissie om ja skitgrejer, mest vettiga är väl kanske Bella men nu orkar vi inte läsa om hennes pluggade, sina cafebesök eller träning..
Ja som ni märker är jag irreterad så nu ska jag göra annat!

Tisdag - Lägenhetssökande


Hela kvällen har jag suttit och kollat på lägenhet efter lägenhet. Hitta en som jag gärna hade gått och kollat på. Men som vanligt finns det alltid något problem, mitt är för låg inkomst att jag nog aldrig kommer få ett lån av banken. Hyresrätter finns ju knappt här, där det finns är det självklart lååång väntat till att få en. Jag vill inte flytta från min ö, jag vill bo kvar här och det är mitt enda krav faktiskt. Jag har inte direkt bråttom att flytta hemifrån, men det börjar ju bli dags, jag är faktiskt 21 och kanske börjar bli dags att stå på sina egna ben även om jag trivs hemma hos mina föräldrar. Ska ringa min bank imorgon och be dem ordna ett möte där vi kan kolla hur läget ligger till. Sen får vi se vad som händer.

Det som händer nu är iallafall att jag ska gå och sova, är hur trött som helst. Skönt att man är ledig imorgon så man kan ta en härlig sovmorgon!

Nattinatti

Måndag - GI resultatet


Nu är vi inne på den tredje veckan av GI. Sockersuget. borta om jag inte ser godis eller annat gott. Maten, väldigt god, saknar inte den andra maten alls, förutom pannkakor. Träning,nja den kan juh gå lite bättre, imorgon ska jag på vattenaerobics igen. Och nu när det är två veckor kvar ska jag satsa stenhårt. Resultatet -4kg.

Lördag - Mii


Fredag - Jobbhelg

När alla idag säger "ååh äntligen fredag, äntligen helg" säger jag istället "Nej inte fredag och nej till helg" Anledningen är enkel, min fredag och min helg består inte av ledighet som det flesta andra får. Jag har en helg framför mig av jobb, jobb och jobb. Jag ska helt enkelt jobba långhelg och jag kan inte direkt påstå att jag har någon lust. Idag är det väl ok, men helgerna har blivit så... jobbiga är fel ord men jag hittar inget bättre än det. Jouren blir överbelastad, många söker akut, det blir fullt i väntrummet och folk kommer och tjatat och drar i en hur lång tid dem igentligen måste sitta och vänta innan dem får träffa doktorn, även fast det står på tavlan hur lång väntetiden kan dröja. På ett sett förstår man dem, tror att man själv skulle göra på samma sätt. Men sen kommer många och söker för saker som lika gärna kunde väntat tills på måndag, alltså inget som igentligen är akut.
Men jag måste ändå tilllägga att jag älskar mitt jobb, jag måste bara lära mig att hantera stressen som blir när akuten är överfull.

Hoppas ni får en bra helg!

911




En dag ingen kan glömma.
En dag som kommer att minnas som en sorlig och tragisk dag.

Torsdag - Vattenaerobics

Är helt slut nu, snart ska jag sjunka ner i soffan med en stor tekopp i famnen och bara ta det lugnt och se finalen i Hell´s Kitchen (hela bonnie). Även idag har jag varit ledig men har varit i farten hela dagen. Träffade upp K vid tolv tiden efter ännu en skön sovmorgon. Vi växlade in alla mina småmynt jag har samlat på mig under ett års tid. När det var klart tåg vi tåget vidare till sundbyberg där K skulle handla lite datagrejer till hans dator. När vi sitter på tåget hem står det inte rätt på lådan som han beställt. Så vi springer av i centralen och går det webbhallen som ligger där för att kolla. Beställningen var rätt och vi beger oss ner till tåget tåget igen och åker hem. Hinner äta middag, så ringer K igen och behöver pappas hjälp att sätta in nya saker i datorn. Jag kör upp och hämtar han, dem fixar med datorn och sedan kör jag hem han igen. Då är det dags att bege sig till simhallen. Idag hade jag bestämt mig för att prova på vattenaerobics. Oh gud va roligt det var och jobbigt. Det är något jag verkligen kommer att fortsätta med att göra, helt klart. Tror det är en jättebra träningsform för mitt onda knä, kände inte av det alls som jag annars brukar göra när jag tränar på land.  Men snart kanske jag äntligen får hjälp med mitt knäproblem, fick en tid på sofiahemmet i Oktober, äntligen har gått och väntat hela sommaren på att få komma tid, Nu får jag vänta en månad till men jag vet att dem iallafall inte har glömt bort mig.

Glöm inte att testa vattenaerobics, något jag rekomenderar!

Nu kallar

Onsdagkväll - Cupcakes tillverkning

Efter att vi hade fotograferat fick mamma och jag ett ryck att vi skulle baka cupcakes med våra nya grejer vi fick hem idag på posten. I paketet innehåll det sockerpasta, tyller för att göra rosblad och blad, en sprits och två olika pastafärger i violet och i rosa (såklart) Sockerpasta är som marsipan och man kan dekorera bakverk enkelt med den. Från början kände vi oss ganska barnsliga, det var som att sitta och leka med ltrolldeg ungefär, man kavlar, rullar och har sig. Men till slut började vi få kläm på det hela och ja kan ju säga såghär. Vi har nästan suttit hela dagen med att dekorera våra tolv cupcakes, jättekul tycker jag!


Tillbehören till att få fina cupcakes


Från "tråkiga" cupcakes....




Till vackra konstverk

Fler av våra konstverk kommer upp imorgon då vi ska fotografera dem alla!

p.s vi kan ju låsas att detta tillhör GI:n vi håller oss till nuförtiden

Nattinatti!

Onsdag - Modell för en dag

Hej i regnet.
Idag har jag varit ledig, det blev en lång och härlig sovmorgon idag. Sen var jag och mamma ut i skogen och fotografera, hon fota och jag var hennes motiv. Kan säga sähär, jag kommer då aldrig bli en modell, känner mig rätt så obekväm med att stå framför kameran och försöka le på ett naturligt sett. Men mamma lyckades få fina kort på mig ändå så lite begåvning kanske jag har eller så är det hon som är en bra fotograf?.

Smakprov på dagens bilder










Foto: Anette Olsson
Hemsida: www.teamlucas.dk/foto.htm

Tisdag - Höst



Gokväll
Ännu en sen arbetskväll, kom hem för  för bara en liten stund sen då jag var tvungen att vara kvar lite längre. Runt den tiden vi slutar brukar det alltid komma som mest på jouren, och där tar det sin tid så det är inte bara att gå även om arbetspasset har slutat.
Nu känns det verkligen som hösten har anlätt till oss på riktigt. Träden börjar få dem där fina färgerna och samtidigt börjar falla mot marken, och så har vi juh höstregnet!
Imorgon så kanske mamma och jag ska ut och fotografera lite, eller det blir juh hon som fotograferar och jag som måste vara motiv.Vi får se, kanske jag bjuder på mina bilder här imorgon och jag nu orkar ställa upp som motiv.

Dags att sova tror jag, imorgon är jag iallafall ledig så vad passar inte bättre än en härlig sovmorgon?!
Nattinatti!

Måndag - Nyttigt är gott

Gokväll!
Nu är vi inne på andra veckan med GI mat och jag måste säga att jag gillar det. Det är väldigt god mat, skulle nog kunna fortsätta äta såhär i fortsätning och inte gå tillbaka till "vanlig" mat. Har gått ner två kilo, så det är bara att kämpa på så resten försvinner också. Godissuget har iallafall börjat försvinna. Visst går jag i affären vill jag äta upp allt jag ser, men ser jag inget gott är jag inte heller sugen på det. Så skönt!

Orkar inte skriva så mycket mer idag, blir att duscha och sova tidigt idag!

Nattinatti

Söndag - Vår helg

Nu är snart helgen redan slut, imorgon börjar allvaret igen med tidigt jobb, orkar inte. Kan inte helgerna bli längre eller åtminstone inte gå så fort som dem gör?!
Har iallafall haft en jättebra helg. I lördags firade jag och K våran fem årsdag tillsammans. Först gick vi runt lite i stan och shoppade. Mitt i shoppingen blev vi hungriga så vi stannade och åt lite lunch innan vi åkte hem. När vi väl kom hem var vi båda våta av allt regn som kom igår så det var bara att byta om och sen satte vi oss och myste framför en film innan det var dags för middag. Vi gick ner till våran lilla krog som finns här i närheten och åt god mat. Efter det gick vi och köpte efterätt och sen hem till mig där vi kröp upp i soffan och hade en mysig kväll med allt gott vi hade köpt. Vi hade en mysig fem årsdag. Älskar dig K.

Idag har jag och mamma beställt sockerpasta och olika motiv så vi kan göra ännu finare cupcakes, längtar tills dem kommer, ska bli riktigt spännande att fixa och trixa med fina motiv på kakan.

Ha en trevlig fotsättning på kvällen!


 

5 år tillsammans


Den 6 september 2003 är en dag att minnas.
Det var den dagen du och jag blev tillsammans.
Det är du och jag fortfarande, än idag, fem år senare...

Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag hoppas att du vet och förstår hur mycket du betyder för mig.

Fem år av minnen med dig

Fredag - Saknar

Imorse var det segt att gå upp när klockan ringde strax efter halv sex. Hade jättesvårt att sova. Av någon anledning började jag tänka på hur mycket jag saknar min mormor.hur mycket jag önskar att hon var kvar i livet. Jag saknar att ringa på hos henne när man har något roligt att berätta eller efter att jag hade gjort min andra tatuering och få höra hennes "men tokfia" det sa hon ofta till mig när jag visade henne mina knasiga ideer. Ja jag saknar verkligen henne jättemycket, det är verkligen tomt utan henne och hur kommer då inte julen bli? Kommer bli tomt, känans konstigt att hon inte är där längre.

Torsdag - GOOODIS

Vi är inne på fjärde dagen av GI mat, helt ok och supergod mat, men det här utan godis, jag blir galen. Jag är så sugen på godis, choklad, cupcakes, ja kan juh säga allt för att slippa skriva upp det. Jag hoppas godissuget kan lägga sig lite det är mitt största problem just nu. Träningen går helt ok, har tränat varje dag. Idag skulle jag ta med mig hunden ut och powerwalka, haha. Hunden hade inge vidare kondis och sen var det för varmt för honom idag också. Stackarn var alldeles andfådd så vi fick sakta ner och traska hem igen så han kunde få lite vatten. Isället ställde jag mig på Wii Fit plattan och körde över en timme på den, så lite träning blev det iallafall.

Imorgon är det iallafall äntligen fredag och i helgen är jag ledig, det känns som det var evigheter sedan jag fick vara ledig en helg. Denna helg är juh också lite speciell. K och jag har fem år med varandra på lördag så jag hoppas på en mysig lördagkväll.

Dags för en sväng i badet, ha en bra eftermiddag och kväll!

Onsdag - Framtiden säkrad

Gokväll
Jag är trött, inget ovanligt nu för tiden. Kom hem för en timme sedan från jobbet, vi har haft en lugn kväll, passade mig perfekt. Imorgon är jag ledig och då ska jag unna mig en härlig lång sovmorgon. Igår fick jag iallafall reda på att att jag kommer få en fast anställning på jobbet, från och med den 1 december, känns otroligt härligt att få det bekräftat och att framtiden är säkrad. Slipps jobbletandet. Nu är jag lite sugen på att leta eget boende, när jag vet att jag har en fast inkomst varje månad. Men samtligt trivs jag så bra hemma så jag har inte särskilt bråttom, men det börjar väl ändå bli dags. Hur bra man än trivs hemma måste man väl någon dag lämna tryggheten och börja klara sig på egen hand?! Bara jag får vara kvar på ön, så kag har familjen nära är jag nöjd.

Nu är det dags för sova
Nattinatti

Måndag - Nystart i livet

Godmorgon
Ny vecka, ny dag, ny månad och ett ny start på livet börjar idag. Äntligen September, jag gillar verkligen denna månad, hösten börjar komma och allt blir så fint med alla blad som färgas. Man får börja klå på sig lite varmare med en mysig halsduk eller en mysig kofta. Ja jag älskar september. Med ny start på livet menar jag att idag börjar vi här hemma med GI mat för att gå ner dem där extra kilorna som man drog på sig under sommaren. Samt att jag ska börja ta upp träningen från och med idag och det har jag gjort. Har tränat över en timme idag och när man väl har börjat inser man hur skönt det är igentligen så jag får hoppas att det håller i sig ett tag nu.

Det blir inget långt inlägg idag, måste göra mig ordning för jobbet nu

Ha en bra dag
RSS 2.0