Torsdag - Operationsdag

Det har varit dåligt med uppdateringar denna vecka, har för det första inte haft någon ork eller energi till att skriva och sen har det inte hänt så värst mycket heller, utan det har rullat på som vanligt på praktiken och hemma. Idag har jag iallafall fått vara med på en prolapsoperation, stå vid opertionsbordet bakom kirurgen. Fick ha sånna här fina gröna kläder och sen när jag skulle upp till min avdelning för att äta lunch fick jag sätta på mig en vit rock för att skydda kläderna. Man såg verkligen hur folk tittade på mig och säkert tänkte " Är inte hon lite för ung för att vara kirurg?" haha men ärligt så kändes det lite kul att gå och glassa med sånna kläder och verka vara lite duktig, haha.
Men iallafall operationen fick bra både för patienten och för mig, hade laddat med en god sömn och en stadig frukost för att minska risken att skämma ut mig även här som hände på första praktiken. Var lite jobbigt att stå i nästan tre timmar, man stod liksom och vände och fred sig, rörde lite på sig så man fick upp cirkulationen. Men som sagt det var en rolig upplevese. Efter operationen fick jag stanna och hjälpa till på uppvakningssalen, se hur det fungerade där och samtidigt följa patienten och omvårdnaden som jag var "med" och opererade.
När jag väl slutade och kom hem var jag helt färdig, ont i benen och alldeles trött i huvudet och somnade direkt när jag la mig ner i sängen.

Var även hos min käraste syster idag och grattade henne i förskott, hon drar till Thailand på sin födelsedag nästa vecka så vi var där och firade och åt en supergod middag och efterrätt!

Imorgon är jag ledig, ska passa på att vila upp mig, sova länge och träffa min älskade K, i helgen blir det praktik på lördag och så ska jag jobba på söndag. Så det blir ingen händelserik eller rolig helg för min del!

Nattinatt!

Söndag - Ont överallt!

Helgen är åter snart slut, och jag är också helt slut, jag vet, som vanligt. Och så kan man väl säga att jag verkligen har ont ÖVERALLT, mitt finger har fått en infektion, på samma arm har jag fått som ett brännsår av handspriten från jobbet och praktiken, ont i halsen så jag knappt kan andas (stackars K som inte kunde sova brevid mig inatt för jag lät så dant) näsan rinner och jag nyser stup i ett. Ja jag tror faktiskt det var allt, just nu känner jag inte att jag har mer besvär jag tycker detta gott och väl räcker, det gör iallafall ont. Men bortsett från allt detta har haft en jättemysig helg med min älskade K, i fredags åt jag middag hos han sedan åkte vi iväg och handlade skor och sedan hem och hade en myskväll med godis och gott framför Tv. I lördags började vi se den första av filmen av sagan om ringen sen la vi oss tidigt, upp tidigt på söndag morgon och arbeta. Ja och nu kan man väl säga att jag sitter här och så gott som väntar på att få gå och lägga mig och sova. Imorgon är jag ledig från praktiken och ska träffa K och så ska vi åka och shoppa lite nya kläder åt honom och jag hoppas lite åt mig också, det ska bli kul och mysigt. Dem som känner min älskade K vet att när det gäller affärer så avskyr han dem och det är inte lätt att få honom med sig att shoppa om man inte mutar honom med något, haha.

Trevlig kväll allihopa!

Torsdag - trött. trött, trött

Idag hade jag inte alls lust att kliva upp ur sängen, allra helst ville jag dra täcker över huvudet och somna om när klockan ringde 5.45 imorse. Men till slut kom jag upp ur sängen och iväg till danderyd, men som en zombi ungefär. Tur nog hade vi det väldigt lugnt, knappt några patienter alls, så jag fick träna att ta lite blodprov, har nu gjort det fyra gången och jag tycer själv nu att jag är rätt duktig. Sen fick jag sluta halv två idag bara för att det inte fanns något att göra så direkt när jag kom hem, la jag mig i sängen och jag somnade på stört. Är hur trött som helst idag, längtar bara tills det blir helg och man kan få sooova...Men lite sömn fick jag nu på eftermiddagen iallafall, så det känns bra. Ska snart iväg igen och sitta barnvakt ikväll till klockan tio. Jag förstår inte hur jag ska orka, kommer själv somna när jag ligger den lilla, haha.

Dags att snart äta middag och sedan ska jag fara iväg!
Trevlig kväll!

Tisdag - Första blodprovet

Kom hem för bara en liten stund sedan, har varit kväll på praktiken...Måste verkligen säga att jag stormtrivs verkligen på avdelningen jag är på, urgullig handledare och resten av personalen är också helt underbara och så hjälpsamma mot en praktikant som mig. Idag var min stora dag, idag har jag äntligen fått sticka för första gången, jag fick ta blodprov på vår sjuksköterska. Jag var jättenervös, lite darrig på handen, men jag stack, träffade rätt och det kom blod ut i röret. Inte helt perfekt gjort, men bra för att det var första gången, dem tyckte jag var duktig så jag får väl lyssna på dem. Så jag hoppas nu att jag kommer få sticka massor nu, dem 2½ veckorna som jag har kvar där. Annars har det inte hänt så mycket mer idag, jag har komit in i praktiken väldigt lätt och fort så jag känner mig mer som en som jobbar där än som praktikant, så det är väldigt skönt. Ska försöka höra med dem se om dem behöver en liten timmis,sommarvikarie eller något så man kanske kan få stanna kvar på avdelningen senare i framtiden, det skulle verkligen vara så roligt.

Nu ska jag se gossip girl, sedan sova, upp tidigt imorgon!

Nattinatti

Måndag - Egodag

Sista ledighetsdagen, imorgon ska jag åter till praktiken igen så idag hade jag en såkallad ego dag..gjorde bara saker för mig själv. Tog en lång och härlig sovmorgon, när vädret var så fint med sol och allt tog jag en lång och härlig promenad. Det ska jag försöka hinna med varje dag har jag tänkt, så jag når min målvikt snart. Sen har jag och min mamma varit i centrum och shoppat lite smink och hårfärg, så nu har jag gjort lite ljusa slingor i mitt jättemörka hår. Får en massa kommentarer att dem tycker jag ser så blek ut, så nu har jag tröttnat på det och har nu ljusat upp håret en aning, hopp om att inte få fler kommentarer.


Hade snart tänkt sova, så jag hinner med en promenad innan jag ska till praktiken imorgon!
Nattinatti

Söndag - Käärlek

Jag tycker att helgenerna bara rusar iväg, varför ska just helgerna gå som fortast?..jag förstår inte. Har haft en mysig helg med min älskade K, vi träffades redan i torsdags så vi fick en extra dag tillsammans. Vi har inte gjort särskilt mycket, men bara att få vara i hans närhet räcker gått och väl för mig. Älskar verkligen den människan så jättemycket, en bättre person kan man verkligen inte hitta. K du betyder allt för mig, älskar dig över allt annat!

Onsdag - Äntliiigen!

Som vanligt är jag hur trött som helst, skönt är det iallafall att jag praktik kväll imorgon och det betyder att man får en låång och förhoppningsvis härlig sovmorgon imorgon. Tråkiga är väl att det är alla hjärtans dag imorgon och jag jobbar kväll, inte för att min älskade K gillar den dagen så men jag gillar den och nu får jag spendera den på praktiken istället.  Efter imorgon är jag ledig fram till tisdag, det blir långledigt och det kan vara skönt så man får smälta och allt nytt och fundera lite.
Idag har vi iallafall bokat Parisresan, veckan efter praktiken är slut får vi iväg ska bli så roligt och så skönt. Äntligen får jag komma iväg långt bort från Sverige och från allt runt omkring, och sen är det första resan utomalnds med K. Vad kan vara bättre än att få uppleva Paris med den man älskar? Sen ska min kära mor med också, så vi blir inte ensamma men jag tror det blir bra ändå.

Dags att dra sig emot sängen!
Nattinatti

Älskar dig K!

Tisdag - Första dagen på ny praktik

Det är mycket tjat nu om praktik hit och praktik dit, men just nu är det de som gäller. Men som rubriken säger har jag nu påbörjat praktik nr två och bara efter första dagen kan jag helt klart säga att jag stormtrivs, det här är absolut något jag vill hålla på med. Men jag måste erkänna att det är lite tungt, vi har juh en hel del Mifar (medicinska aborter) som kommer och dem är juh faktiskt rätt så unga tjejer som kommer in. Sen har vi juh många andra kvinnoproblem också. Det här är verkligen något för mig känner jag, är så glad. Jag hoppas att jag kommer få jobba på en gynavdelningen efter att jag är färdigutbildad.
Annars är jag trött som vanligt, inget nytt, har väl klagat på det dem senaste veckorna. Mycket just nu och mycket nytt, inte så konstigt att man är helt slut.

Nu ska jag göra mig iordning, krypa ner i sängen och se min nya favoritserie gossip girl!

Nattinatti!

Söndag - Biggest loser

Imorse nr jag satt på TV var det serien the biggest loser finalen, har följt den serien lite smått när det ändå inte är särskilt mycket annat på söndag eftermiddagarna. Helt otroligt hur dem har förändrats, hur mycket dem har gått ner i vikt. Ok jag är inte så tjock som dem är, men kan dem gå ner så mycket i vikt så kan jag. Så nu på måndag ska jag öka mitt tränade så de extra kilorna försvinner. Nu är jag motiverad, nu jäklar ska kilorna bort och gärna fort också.

Kärlek

Älskar dig över allt annat K

Torsdag - glad och bra betyg!

Idag är en trött dag, men ändå en glad dag också. Idag fick jag mitt betyg, mitt omdöme från praktiken jag har fasat för sedan skolan börja, jag trodde att jag skulle misslyckas totalt med den och springa därifrån efter bara några dagar. Men så blev inte fallet, praktiken började inge bra, men den har ett lyckligt slut. Jag klarade psykpraktiken och fick ett väldigt bra omdöme. Blev riktigt glad för de, är faktiskt nöjd med mig själv. Imorgon är det då den sista dagen, både skönt och tråkigt och på måndag börjar jag på DS, jag lääängtar!

Nattinatti!

Konstig Onsdag

Sista dagen på ledigheten idag, imorgon har jag två dagars praktik framför mig innan den är slut och helgen äntligen ska börja. Idag har jag spenderat min dag genom att fika med min vän J och hennes sex veckors gamla bebis, ååh hon var ju bara för söt. Sen har det inte blivit så mycket mer idag, tagit det lugn. Kom på nu att jag igentligen skulle behöva plugga lite, skriva min praktik uppsats, tanken var att jag skulle börja ed den idag, men det hade jag visst förträngt fören till nu, aja.

Fick veta en underlig och också en lite chockande nyhet idag, igentligen förstår jag inte varför jag reagerar eller ens bryr mig faktiskt, jag vet faktiskt inte.

Dags att börja göra sig iordning för sova, upp tidigt imorgon!
Nattinatti!

K - Älskar dig över allt annat

Fettisdag

Semeldagen idag, och även om jag bantar så var jag faktiskt tvungen att gotta mig med en semla på min lediga dag, men därefter fick jag lite ångest så jag tog mig i kragen och gick ut på en långpromenad. Sen har dagen mest flytit på, mamma och jag var i täby centrum en sväng och fixade ett nytt pass, inför Parisresan som kommer under våren, sen har dagen bara försvunnit och nu ska jag lägga mig i sängen och glo på massa inspelade serier jag inte har hunnit titta på under de senaste veckorna.

Imorgon är jag också ledig från min praktik och då ska jag äntligen träffa J, hon kommer hit och fikar, med sin lilla bebis mamma ska fotografera. Det ska bli supermysigt, det känns som man inte har hunnits ses så mycket då praktiken har tagit mycket av tiden. Har även pratat med min nya handledare idag på danderyd, hon verkar jättegullig och jag tror verkligen jag kommer att trivas där, jag längtar verkligen dit.


trevlig fettisdag!

Sista dagen på veckan

Igår när jag såg att det snöa, blev jag överlycklig. Äntligen tänkte jag kommer vintern, lite sent men bättre nu än i typ mars. Men till min besvikenhet så är snön redan borta, en dag senare, tragiskt! Det blir nog ingen riktigt vinter i år det har man insett nu så istället längtar jag till våren, då man bara gå i ett par tunna tygskor och slippa vinterjacka och hela det paketet. Imorgon är det måndag igen, helgerna går så himla fort förbi, har haft en mysig helg med min älskade K. Vi har inte gjort mycket, sett film och myst men det räcker för mig, bara jag får vara med honom så är jag mer än nöjd.

Nu är jag inne på min sista vecka på st:göran, tre dagar kväll, sen har praktik ett avklarad. Mina blandade känslor för det stället är kvar. Men jag tror jag mer trivs på ett ställe där det är lite fart i, lite mer att göra, som på ett sjukhus.

Nog med skrivandet nu, är trött, vill sova efter att ha jobbat ikväll!
Nattinatti!

RSS 2.0