Onsdag - Hem från Finland

Hem ljuva hem!

Nu är vi hemma i Sverige, stockholm igen efter våran kryssning. Vi har haft det underbart. Mycket skratt, mysiga stunder och ätit gott och haft det allmänt bra som man har i Ks sällskap.
Resan började med att vi åkte från frihamnen kl 17.00 och letade upp våran hytt som var mycket fräschare än båten till Riga vi åkte förra året. Vi lämnade av vårt väskor och gick upp för att se när båten lämnade hamnen. Sen satt vi där uppe på deck ett tag och tittade på den fina utsikten. När vi blev hungriga gick vi ner och hittade en mysig resturang, dock väldigt dyr, men hur ofta åker man båt? Vi tyckte iallafall att vi kunde lyxa till oss med en god mat och den var verkligen hur god som helst. Vi nästan rullade därifrån av att vi var så mätta. Samma dag som vi åkte började även båten med ett indiskt tema och hade lite shower och dans vi gick och kollade lite på innan vi gick upp i hytten för att sova.

Vi klev upp strax innan vi vi nådde hamnen i Finland, Helsingfors. Precis när vi hade gått av öppnade sig himlen och vi fick en störtskur över oss. Tur som hade gick det snabbt över och vi fortsatte att vandra runt i Helsingfors stad. Vi hittade snabbt upp en donken och åt lunch sedan vandrade vi vidare i ca 45 min tills vi kom till Sealife där vi gick runt och glodde lite. Där vi också blev lite besvikna det var inte så mycket att titta på, förutom hajarna annars var det dyrt för det lilla som fanns. När vi var klara där började vi sakta promenera tillbaka mot båten.
När K och jag är ute och far händer alltid något negativt. I Riga var hytten skit, otrevlig personal. I Paris blev vi lurade till ett sunkigt hotell på en bakgata, inte alls som de visade på bilderna i resekatalogen. Allt började bra med denna resa till Hlesingfors och vi trodde de skulle hålla men nej. När vi på båten ser vi att våran hyttdörr står öppen. När vi kliver in är alla våra saker borta, förutom våran resväska som vi hade ställt in i ett skåp. Vi blir alldeles paffa och går ner till informationen och säger att våra grejer är bortstädade. Han hjälper oss snallt och riinger upp till våran hytt senare och säger att en av ständarna trodde vi hade åkt klart på resan och katstat våra saker. KASTAT min sjal,helsoansalvan,  tandborste, tandkräm, allt godis vi hade köpt i taxfreen. Ja rubbet var borta. Vi fick köpa nytt godis och nya tandborstar och tandkram och fick sedan pengarna tillbaka. Men min sjal och salva fick vi inget för. Som plåster på såret fick vi en varsin drinkbiljett. Och vi blev  rätt så nöjda igen.
Kvällen blev lugn med en enkel middag, tittade på solnedgången på deck och drack våra drinkar som vi fick gratis. Sen la vi oss tidigt, vi båda var helt slut efter dagen.

Idag gick vi upp tidigt för att hinna äta frukost och se Stockholms skärgård på sundeck. Det var riktigt mysigt sen var det bara att gå tillbaka i hytten plocka iordning våra saker och sedan var vi i land och nu är vi hemma.

K, tack för resan, har varit helmysigt. Jag älskar dig

(bilder kommer upp snart)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0