Måndag - Parisresan

Sitter och försöker skriva en uppsats och vet exakt hur jag vill ha det skrivet i huvudet, men jag får absolut inte ner det på papper, jag blir tokig och tar därför en paus från uppsatsskrivandet för istället ägna mig åt bloggskrivning ett tag för att inte bli allt för arg på mig själv. tänkte istället berätta om våran resa till Paris.

Torsdag - Planet lyfte från Arlanda kl 07.15 och vi landade i Paris 09.30 Vi fick en hel extra dag i Paris. Första dagen blev inte som vi hade tänkt oss direkt. Vi virrade omkring i Paris city ungefär 1 ½ timme för att leta upp vårt hotell. Till slut gav vi upp, tog en taxi, annars hade vi än idag letat. När vi äntligen kommer fram till hotellet får vi inte checka in förens kl 14 så vi lämnar våra väskor och kollar runt lite i området för att sedan ta oss iväg till sacre coeur. Här blev jag och K lurade på 100 kr då det kom fram två killar och bad om att få visa oss ett trix, vi lät dem göra det och vi fick ett varsit armband, sen tjatatde dem om att dem ville ha pengar. Det var bara att ge dem, eftersom en av dem hade kniv.
Efter vi hade kollar runt lite var vi trötta, ont i benet och hungriga så vi försöka leta upp en pizzeria, men absolut alla resturanger var stända kl 17. Vi blev ännu mera trötta och ogillade staden ännu mera. Det slutade med att vi hittade en mcdonalds där vi stannade och åt. Senare fick vi reda på att alla resturanger har stängt mellan 15-18. vi var alltså för tidigt ute för att få mat.
Natten blev inte särskilt lugn heller, massa skrik utanför hotellet och massa ungdomar på vårt hotell som sprang i korridorerna och banka och skrek och ja vi vet inte vad de gjorde med det blev väl tyst runt morgonkvisten så det blev inte mycket sovande någon av dagarna vi var där.
Fredagen - Åkte vi äntligen till eiffeltornet, dit jag hade längtar, grymt coolt var det faktiskt och vi promenerade upp 700 trappsteg till andra våningen, mamma stannade på första. Riktigt häftig upplevelse och såklart mycket fin utsikt över staden. Efter att ha spenderat halva dagen vid eiffeltornet gick vi vidare till triumfbågen, den var också jättefin.Efter vi hade käkat middag åkte vi tillbaka till eiffeltornet och då det hade blivit mörkt och dem hade tänt upp det. Åh det var så fint, skulle kunna stå där i evigheter och titta på det och en gång i timmen började det blinka, mycket fin syn.
Lördagen - var vi vid notre dame och kollade och louven, strosade runt lite i stan och shoppade lite. Vi tog det rätt lungt, kollade på operan och la madeleine. Söndagen var det dags att åka hem, tror vi alla tyckte det var rätt så skönt att äntligen få åka hem och få sova ut. Men vi hade det bra på resan, även om första dagen inte blev riktigt som vi hade tänkt. löste vi situationen och allt blev bra till slut,

Tack mamma och älskade K för en mycket trevlig resa med er!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0